Afscheid van een echte Phalaenopsis-snoepwinkel

Afscheid van een echte Phalaenopsis-snoepwinkel

Als derde generatie kweker sloot Johan Koehler onlangs de deur van OTM Orchids achter zich. Vanaf de start in 1925 in Aalsmeer door de grootvader van Johan kende de kwekerij een groot aantal veranderingen, zo schrijft Royal FloraHolland op haar website.

Van groentekweker de overstap naar bloemen en daarna van Stephanotis naar de Phalaenopsis multiflora. Sinds de jaren zeventig is OTM Orchids trouw lid van Royal FloraHolland en het bedrijf was jarenlang actief binnen de FPC en diverse studiegroepen. Na bijna een eeuw is het mooi geweest en krijgt het terrein in Aalsmeer een andere bestemming.

Gestart in 1925 op een lapje grond in Aalsmeer werden diverse groenten zoals prei, tuinbonen en witlof verbouwd door grootvader. In de jaren zeventig maakte de vader van Johan de overstap naar de sierteelt. Een belangrijke reden was dat bloemen jaarrond konden worden gekweekt. Daardoor was er sprake van een min of meer stabiel inkomen gedurende het jaar voor het gezin met vijf kinderen. Johan was de middelste zoon.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v