Zaadwetenschappers van overal naar Seed Valley

23-09-2019    10:05   |    Goedemorgen

Wetenschappers uit de hele wereld zijn deze week te gast in Seed Valley voor de 6th Workshop on Moleculair Aspects of Seed Dormancy and Germination. Een wetenschappelijk programma waarin de laatste inzichten en ontwikkelingen worden gedeeld op het gebied van zaadontkieming en bijbehorende moleculaire kennis.

Het evenement biedt dit jaar de unieke kans om te zien hoe deze kennis wordt toegepast in de praktijk. Naast lezingen, bezoeken de deelnemers diverse toonaangevende veredelingsbedrijven in Seed Valley die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van nieuwe groente- en bloemenrassen. 

De workshop vindt tegelijkertijd plaats met de jaarlijkse open dagen van de bedrijven. In deze week is Seed Valley het internationale podium waar vakgenoten van over de hele wereld kennismaken met de nieuwste rassen en technieken op het gebied van plantveredeling.

Over de workshop De workshop wordt dit jaar georganiseerd door: the International Society of Seed Science, Wageningen University & Research, Seed Valley, Syngenta, Bejo en ASP Quality Support. The International Society for Seed Science (ISSS) is een professionele club van wetenschappers. De ISSS organisatie heeft als doel wetenschappelijke kennis over zaden zo hoog mogelijk te houden door het aanjagen van onderzoek, onderwijs en communicatie.  

Over Seed Valley  Seed Valley is de aanduiding voor het wereldwijde centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in het noorden van Noord-Holland. Meer dan veertig innovatieve bedrijven ontwikkelen hoogwaardige rassen en nieuwe technologie voor de groente- en sierbloementeelt. Zaden vanuit Seed Valley gaan naar telers over de hele wereld. Samen staan de bedrijven aan de bron van een gezonde voeding en een bloeiende wereld.  
 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hallo(ween)!

Het is weer tijd voor pompoenen, niet in de laatste plaats vanwege Halloween. En dus pakken sommige mensen...