Wolter Kroes deelt 100 Sunsation Sunflowers uit

19-05-2020    10:10   |    Goedemorgen

VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes was bij afdeling Wageningen van de Zonnebloem om samen met vrijwilligers de potzonnebloemen van Sunsation Sunflower met een persoonlijke aandachtskaart rond te brengen.

De zanger mocht via een video-call een grote prijs van € 100.000 uitreiken aan een winnaar van de VriendenLoterij. Door mee te lopen met de vrijwilligers kon hij het geweldige werk van de Zonnebloem laten zien dat dankzij de VriendenLoterij-deelnemers gesteund wordt. Nelly Groothuis, voorzitter van de afdeling Wageningen reageerde na afloop van de opnames: “Het was zo ontroerend, zeker nu er zo weinig kan in coronatijd. Ook de buren kwamen naar buiten om te kijken. Bedankt voor de samenwerking, het geeft onze afdeling weer energie.”

Het was ook een mooie samenwerking tussen Sunsation Sunflower, Red-je-boeketje en de Zonnebloem. Toen het verzoek voor de opnames van de prijsuitreiking van de VriendenLoterij reageerde Nelly Groothuis, voorzitter van de afdeling Wageningen direct enthousiast. Louis Kester van Sunsation kwekerscollectief: “Bij de Zonnebloemvrijwilligers draait het om mensen en de wil om iedereen volop van het leven kunnen laten genieten. Onze potzonnebloemen Sunsation brengen vrolijkheid, brengen ‘sunshine’ bij de mensen thuis of in de tuin, ook als het eens minder meezit. Daar willen onze kwekers aan bijdragen: Everyday Sunshine!”

Daarom doneerden de kwekers 100 potzonnebloemen die de vrijwilligers samen met Wolter Kroes bij mensen met een lichamelijke beperking langs gingen brengen. Red-je-boeketje bood aan om de potzonnebloemen naar Wageningen te vervoeren. Jurre Bakx, HUB Manager bij Red Je Pakketje, vertelt waarom zij de actie ondersteunen: “Gehandicapte mensen zitten immers ook al weken binnen en zijn toch een beetje een vergeten groep in deze tijd."

“Onze vrijwilligers hadden mooie persoonlijke Aandachtskaarten geschreven die wij bij de potzonnebloemen konden overhandigen op veilige afstand. We hadden veel bekijks, want Wolter en de cameraploeg trokken natuurlijk aandacht, dus de buren liepen ook uit. Het was zo ontroerend om mee te maken, de deelnemers was blij verrast en het was zo genieten van het mooie werk wat we met z’n allen doen”, aldus een tevreden Nelly.

TV-opname RTL4
De opnames waren in het kader van het RTL4-programma VriendenLoterij De Winnaars dat elke zondagavond tussen 19.20 – 19.30 wordt uitgezonden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws