'Wietloting overheid was een wassen neus'

'Wietloting overheid was een wassen neus'

De loting waarmee de overheid vorige maand tien aspirant-wiettelers heeft geselecteerd voor de wietproef is een wassen neus. De loting moet daarom opnieuw, betoogde advocaat Errol Opering donderdag in een kort geding bij de rechtbank in Amsterdam. Dat meldt De Limburger. De advocaat verzocht de bestuursrechter de uitslag van de loting te vernietigen.

De advocaat stelt namens negen afgewezen partijen dat er door de overheid procedurele fouten in de selectieprocedure zijn gemaakt. Volgens hem voldeden niet alle aspirant-telers, die begin december deelnamen aan de loting, aan de eisen.

Sommige bedrijven die meededen aan de loting hadden volgens Opering volstrekt geen ervaring met wietteelt. "Uitgelote partijen zijn na de loting benaderd door ingelote partijen die op zoek zijn naar financiering en teeltervaring. Die zaken hadden vooraf geregeld moeten zijn", aldus de advocaat.

Aan de loting zouden aanvankelijk 39 partijen meedoen, daar kwamen op het allerlaatste moment nog drie bij na uitspraken van voorzieningenrechters. Dat verkleinde de kansen van de rest en maakte de loting onrechtmatig, vindt Opering. De ministeries van Volksgezondheid en van Justitie hadden de loting beter kunnen uitstellen, betoogde de advocaat.

De advocaat vindt bovendien dat de spelregels tijdens de procedure zijn veranderd, omdat ingelote partijen achteraf nog een alternatieve locatie mochten aandragen, omdat gemeenten als Groningen en Almere maximaal één gereguleerde wietteler binnen hun gemeentegrens toestaan.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v