Westlandse tomaten op Fifth Avenue in New York

19-02-2020    10:31   |    AD

Zes maanden lang groeien er tomatenplanten van Westlandse makelij op de stoep van Fifth Avenue, hartje New York. Dit als uithangbord voor de tentoonstelling Countryside, The Future van architect Rem Koolhaas in het Guggenheim Museum die donderdag start. "De Westlandse tuinbouw staat straks écht wereldwijd op de kaart", schrijft het AD.

Tomatenplanten uit zaadjes van Rijk Zwaan, computers van Priva, ledlampen van Hortilux Schreder, steenwolmatten van Grodan en hommels van Koppert Biological Systems; het is vanaf donderdag allemaal te zien in een doorzichtige unit op de stoep van Fifth Avenue in New York. En in het Guggenheim zelf staat nog een kas van de BOM Group.

Normaal gesproken duurt een tentoonstelling in het fameuze Guggenheim Museum in New York drie maanden, maar deze expositie van de Rotterdamse architect Rem Koolhaas is maar liefst een half jaar lang toegankelijk. Zonder platteland is er geen voedsel voor de mensen in de stad, maar hoe zorgt het platteland er in de toekomst voor dat de inwoners van de stad genoeg te eten hebben? Daar gaat het kort gezegd om.

Lees hier verder

(Foto: Jungle Talks)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Subsidiepot nu al leeg

Het subsidiepotje dat Nederlanders kunnen gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe volledig elektrische auto...