Waar kunnen Westlandse arbeidsmigranten terecht?

Waar kunnen Westlandse arbeidsmigranten terecht?

Arbeidsmigranten laten wonen tussen de kassen? Liever niet, zo lijkt het motto van de Westlanders. Ook al houden ze de economie flink draaiende, vrijwel elk plan voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten wordt hard afgeschoten, zo meldt de WOS. Ondertussen wordt de druk om Polen, Roemenen en Bulgaren te huisvesten steeds groter, maar is er überhaupt nog een plek in Westland over waar zij wél kunnen wonen?

"In een weiland, met z'n allen bij elkaar", "dichtbij de kassen", "en vooral ver weg van de woonwijken", zo klinkt het op straat als Westlanders de vraag krijgen waar arbeidsmigranten het beste gehuisvest kunnen worden. Eén ding is in elk geval zeker: "Zolang de Westlanders zelf er maar geen last van hebben."

En dat is precies ook de reden dat de afgelopen jaren er geen één van de zeven plannen om de arbeidsmigranten te huisvesten van de grond kwam. Vorige week werd ook een van de laatste strohalmen om zeep geholpen: de Madeweg in Monster waar 78 Polen zouden komen. De reden herhaalt zich: "de buurt wil het niet", en de politiek zwicht er voor.

En dat terwijl de glastuinbouwgemeente acht jaar geleden nog plechtig beloofde om binnen rap tempo 2.000 slaapplaatsen te regelen voor de grote stroom Polen, Bulgaren en Roemen die jaarlijks naar de Westlandse kassen toetrekken. Om hier te werken welteverstaan.

Van de 12.000 arbeidsmigranten die in Westland werkzaam zijn, wonen er namelijk slechts 4.500 ook daadwerkelijk in de gemeente. Omdat het aan woningen voor arbeidsmigranten in Westland ontbreekt, wonen ze daarom veelal in Haagse, Vlaardingse en Schiedamse wijken. En dat zijn de buurtgemeenten spuug en spuugzat.

Lees hier verder en bekijk een video-item

Bron: WOS

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v