Videoserie: The Future is sky

Videoserie: The Future is sky

Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan is al sinds 1937 actief in de komkommerteelt. Partnerschappen hebben altijd hoog in het vaandel gestaan en maken het mogelijk om voortdurend te innoveren en nieuwe komkommerrassen te veredelen met de juiste resistenties en agronomische eigenschappen. Dat is de kernboodschap in Rijk Zwaan's eerste video in de serie 'The future is sky', die zich richt op hightech komkommertelers.

Dankzij een mentaliteit van gedeeld ondernemerschap is Rijk Zwaan erin geslaagd een kennispartner te worden in alle komkommer-segmenten. Alleen al voor het kleinere hogedraadsegment omvat het portfolio meer dan 50 beschikbare rassen.

Mentaliteit van gedeeld ondernemerschap
Rijk Zwaan is al vele decennia actief op de komkommermarkt, zowel in de traditionele als in de hightech teelt. De productie in lage kassen evolueerde geleidelijk naarmate nieuwe teelttechnieken de teeltmethoden van komkommers verstoorden. Dankzij een mentaliteit van gedeeld ondernemerschap kon Rijk Zwaan inspelen op deze snelle ontwikkelingen, wat in lijn is met de ambitie van het bedrijf om in alle komkommersegmenten de preferente veredelingspartner te zijn. Om deze ambitie waar te maken, leeft de overtuiging, bij de veredelingsafdeling en de rest van het bedrijf, sterk dat het essentieel is om in nauw contact te blijven met telers.  

Deze ambitie is ook zichtbaar in zowel het hogedraadportfolio als de expertise van het bedrijf; Rijk Zwaan is actief in alle typen en heeft meer dan 50 hogedraadkomkommerrassen in haar assortiment, variërend van snackkomkommers tot lange komkommers. De jarenlange vertrouwensrelatie met telers stelt Rijk Zwaan in staat om niet alleen met hen te dromen over de toekomst, maar ook beslissingen te durven nemen en deze vervolgens uit te voeren. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van sterke rassen als Skyview, Verdon en Bonwell. Samen is er altijd een oplossing te vinden - voor elk klimaat, elke kas en elk seizoen.

Partnerschap zit in de genen
Het is duidelijk dat partnerschap in de genen van het bedrijf zit. "Ik zie Marcel van Koppen als een onafhankelijk persoon. Hij komt binnen zonder voorkennis van wat ik heb gesneden en gestoten, waardoor hij goed en objectief kan beoordelen hoe de zaken ervoor staan", zegt Jan Reijm, komkommerteler bij Reijm en Zn. Deze onderlinge communicatie en voortdurende kennisuitwisseling is extreem waardevol voor Rijk Zwaan om zodoende ervoor te zorgen dat het bedrijf precies weet wat er in de markt speelt en de behoeften van haar partners kan identificeren als basis voor het onderzoek naar resistenties en eigenschappen.

Van generatie op generatie
Het werk van Rijk Zwaan is nog lang niet klaar, want innovatie houdt nooit op. Rijk Zwaan zal telers van generatie op generatie blijven ondersteunen en kennis uit blijven wisselen, en altijd met de blik op de toekomst gericht. De komende periode zal het bedrijf in de serie 'The future is sky' haar expertise over industrietrends delen en inspirerende praktijkverhalen van telers en kwekers presenteren, om zodoende te onderstrepen hoe waardevol deze partnerschappen zijn voor Rijk Zwaan. Het zaadje plant je zelf, maar groeien doen we samen. 'The future is sky'.

Bekijk de video's hier

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v