Verwarring bij telers over factuur 'Kennis in je Kas'

Verwarring bij telers over factuur 'Kennis in je Kas'

Alle glastuinders in Nederland hebben afgelopen weken een factuur en een bijsluiter ontvangen van 'Kennis in je Kas'. Uit de reacties daarop blijkt dat er onduidelijkheid is over de afzender en de reden van de factuur, met als gevolg dat de verplichte betalingen in veel gevallen nog uitblijven.

Glastuinbouw Nederland is de initiatiefnemer van het onderzoeksprogramma, maar omdat ook niet-leden van Glastuinbouw Nederland meebetalen, is er voor het onderzoeksprogramma de nieuwe stichting 'Kennis in je Kas' opgericht. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft eind september 2019 de algemeen verbindend verklaring voor het onderzoeksprogramma afgegeven. Daarmee kan de sectorbrede financiering van het gewasoverstijgende onderzoek de komende jaren doorgaan.

Dankzij de brede steun kunnen de onderzoeksprogramma's van 'Kennis in je Kas' beschikken over ongeveer 3 miljoen euro aan sectormiddelen per jaar. Dit bedrag wordt verdubbeld door het ministerie, waardoor jaarlijks in totaal ongeveer 6 miljoen euro beschikbaar is. De telersbijdrage is 350 euro per hectare per jaar.

In een informatiebrief over Kennis in je Kas hebben de brancheorganisaties Sierteelt en Groenten en Fruit aanleiding, doel en opzet van het programma nog eens op een rijtje gezet.

Bron: AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v