Verpakking met een bijzonder verhaal

26-11-2018    09:04   |    Goedemorgen

Een verpakking vertelt een verhaal. De verpakkingshoes ‘Because we care’ van de Aloë vera van Ovata vertelt een bijzonder verhaal: hoe Ovata zich in Oeganda inzet voor vrouwen.

Succulentenkweker Ovata uit Bleiswijk ondersteunt sinds 2012 het project ‘Because we care’ voor vrouwen in Oeganda. ‘Wij zijn daar geweest om stekmateriaal van de Aloë vera-plant te brengen. Wat we daar gezien hebben, maakte wel indruk’, vertelt Karin Ammerlaan van Ovata. Veel vrouwen in Oeganda zijn in oorlogstijd door rebellen verminkt aan hun oren en lippen. Zij lijden daardoor dagelijks pijn. De gel uit de Aloë vera-planten kan gebruikt worden om de pijn te verlichten. De vrouwen leren om de gel te verwerken tot medicijn en krijgen ook stekken om een eigen veld aan te leggen.  Karin: ‘De verhalen die we terugkrijgen uit Oeganda zijn heel positief: inmiddels is het project verspreid door heel het land.’ 

Een jaar geleden heeft Ovata het Because we care-project aangepakt om haar Aloë vera onderscheidend in de markt te zetten. ‘Met de foto’s die we toen hebben gemaakt en het verhaal zijn we gaan knippen en plakken en zo is de verpakking ontstaan’, legt Karin uit. Vervolgens werd het Because we care-concept vorig jaar geïntroduceerd op de Trade Fair in Aalsmeer.

‘Het is een heel mooi project waarmee we iets terugdoen voor de maatschappij. Dat willen we uitstralen met de verpakking’, zegt Ivo van den Akker. ‘De consument leest op welke manier je het product kan gebruiken voor verzorging en wat voor goeds we in Oeganda doen.’ Hij mocht dit jaar op de Royal FloraHolland Trade Fair de Greenovation Award voor Best Concept in ontvangst nemen voor dit concept. 

‘Een mooie prijs voor een mooi project’, vindt Karin. ‘Klanten reageren positief op de verpakking, maar we moeten er vaak nog wel wat bij vertellen. Daar zouden we zelf wat meer pr aan kunnen besteden. Deze award gaan we nu aangrijpen om hier een plan voor te maken.’


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws