Van voorbedrukte plantpotjes naar printen met inkjet

Van voorbedrukte plantpotjes naar printen met inkjet

Wie binnenstapt bij JHL Group in Pijnacker krijgt meteen een glimlach op zijn gezicht. De vrolijk gekleurde potgerbera's zijn een lust voor het oog en de hoeveelheid planten is gigantisch. Als voorloper in de markt zijn zij continu op zoek naar slimme vernieuwingen. Vandaar dat zij voor het plantenpaspoort zijn overgestapt van voorbedrukte plantenpotten naar het printen van standaard potjes met een Linx 89PP inkjet printer van De Koningh Coding & Labeling.

Hans Lekkerkerk, director operations bij JHL Group, legt uit waarom deze overstap is gemaakt. In het familiebedrijf merk je de passie voor het verdelen, vermeerderen en produceren van potgerbera's. "Wij houden alle specialismen voor het kweken van potgerbera's in eigen hand. Hierdoor hebben wij volledige controle over alle fases in het kweekproces van onze planten. Deze unieke aanpak zorgt ervoor dat onze internationale klanten altijd kunnen vertrouwen op dezelfde hoge kwaliteit van onze planten. Dat is de basis van ons succes en zorgt ervoor dat wij veel trouwe klanten al tientallen jaren mogen voorzien van onze potgerbera's. Voor ons een geweldige stimulans om ieder dag het beste uit onszelf en onze planten te halen."

Continu op zoek naar verbetering
Stilstand is achteruitgang en daarom kijken ze bij JHL Group steeds weer vooruit. "Wat zijn de laatste trends, welke nieuwe variaties gaan we maken en hoe voegen wij nog meer waarde toe. Wij zijn voorloper in de markt en die positie willen wij behouden. Dat vraagt om slimme vernieuwingen bij alle processen in ons bedrijf. Zodoende is vrijwel alles bij ons geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Bij de invoering van het plantenpaspoort kozen wij in eerste instantie voor voorbedrukte potjes. Al snel kregen wij echter de behoefte om dit nog efficiënter op te pakken. Andere kwekers zagen wij zelf het plantenpaspoort op alle potjes printen en dat bleek een veel betere oplossing."

De tuinbouwsector is een competitieve markt met veel uitdagingen. "Overhaaste beslissingen pakken zelden goed uit. Vandaar dat wij met het plantenpaspoort eerst alle mogelijkheden goed wilden analyseren. Daaruit bleek dat zelf printen met een inkjet duidelijke voordelen had. Wij rekenden uit dat printen met deze machine een factor tien goedkoper was dan voorbedrukte potjes via onze leverancier. Verder hoeven wij alleen nog standaard 9cm, 12cm en 14cm potjes op voorraad te houden en daarmee zijn wij veel flexibeler. Ook was het mogelijk om op ieder potje de exacte datum van oppotten mee te printen met het plantenpaspoort. Kortom, veel meer controle en lagere kosten per potplant."

Plantenpaspoort printen met inkjet
Het was duidelijk dat er overgestapt moest worden naar inkjet. "Via andere kwekers hoorde ik positieve verhalen over de Linx 89PP inkjet printer van De Koningh Coding & Labeling. Daarnaast nodigde ik nog twee andere leveranciers uit, maar deze machine was voor mij de beste keus. Ook in de praktijk stelt de Linx 89PP niet teleur. De machine is niet storingsgevoelig, eenvoudig te bedienen met pictogrammen in het scherm en prijstechnisch zeer interessant. Bovendien was de begeleiding zeer prettig. De service engineer die de inkjet aan de productielijn monteerde had verstand van zaken en gaf een duidelijke instructie aan mijn operators."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v