Van deze baas mag je naar huis als je moe bent

08-11-2019    10:29   |    AD

Een werkdag van zes uur zou werknemers gelukkiger en productiever moeten maken. Niet alle Nederlandse leidinggevenden zijn echter gecharmeerd van het idee. Zonde, vindt ondernemer René Sielhorst. Zelf legt hij ook om 15.00 uur het werk neer en plukt daar de vruchten van. "Geef werknemers meer vrijheid, dan zullen we 95 procent minder gevallen hebben van burn-out."

In een recent onderzoek onder Nederlandse leidinggevenden zegt 35 procent niet te geloven dat de werkdag van zes uur voor meer productiviteit zorgt dan de traditionele werkdag van acht uur. Werknemers krijgen volgens hun leidinggevenden niet per se meer gedaan als ze korter op kantoor zitten. Een opmerkelijke uitkomst, volgens personeelsbeheerspecialist Protime dat het onderzoek liet uitvoeren onder duizend leidinggevenden.

Met kortere werkweken en -dagen zouden werknemers minder werkstress ervaren en gelukkiger zijn op hun werk en daarbuiten. En gelukkige werknemers zijn productiever. "We hadden verwacht dat leidinggevenden meer open zouden staan voor de kortere werkdag, gezien de grote media-aandacht’’, zegt directeur Lucas Polman. "Maar dat valt dus tegen.’’

Protime maakt software voor personeelsplanning en tijdregistratie en is daarom goed op de hoogte van hoe bedrijven hun tijd willen verdelen. Directeur Polman ziet dat Nederlandse werknemers behoefte hebben aan meer flexibiliteit. "Mensen willen niet meer elke dag op kantoor werken. Daarnaast is de tijdsverdeling in het gezin veel minder traditioneel dan vroeger.’’ Zo vragen steeds meer mannen om een dag vrij in de week om voor het gezin te zorgen.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws