Jonge kassenbouwers kijken naar kas in 2030

17-07-2020    09:19   |    Glastuinbouw Nederland

Watergekoelde LED-belichting, CO2 uit afvalverwerking, aardwarmte, aquathermie, drones voor gewasbescherming, gewas- en plukrobots én een fietscorridor om alles goed te kunnen bekijken. Dat zijn de ingrediënten van ‘The day after tomorrow’, het winnende concept van de challenge Kas in 2030.

Young AVAG — het tweejarige jongerenprogramma van AVAG, de brancheorganisatie van kassenbouwers — organiseerde op 9 juli in samenwerking met Glastuinbouw Nederland een wedstrijd die de deelnemers uitdaagde in één middag een concept te bedenken voor hoe de kas eruit ziet in 2030.

De vijftien deelnemers, verdeeld over drie teams, keken daarbij niet alleen naar de kas en technologie, maar ook naar thema’s als arbeid, energie, plantgezondheid, water & omgeving en betrokkenheid bij de maatschappij. Het winnende team bestond uit: Brigitte Nugteren (Ridder Groep), Rob van den Ende (Gakon) en Pieter Ammerlaan (Havecon). De concepten van de twee andere teams bevatten eveneens interessante ideeën, variërend van een dubbellaags kas met supermarkt, wasserette en kinderdagverblijf op de eerste etage tot aan een teeltconcept op basis van door consumenten verstrekte data.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Tomatokids

Tomatoworld ontving de kinderen van haar partners in het kader van de Dutch Food Week, zo valt te zien op...