Tulpenpromotie van start

Tulpenpromotie van start

Tulpen Promotie Nederland (TPN) presenteert een nieuwe campagne. Door de pandemie vindt de jaarlijkse aftrap van het tulpenseizoen op 16 januari 2021 echter niet plaats op de Dam.

TPN-voorzitter Arjan Smit: "De afgelopen periode hebben we koortsachtig gewerkt, want Nationale Tulpendag willen we natuurlijk niet geruisloos voorbij laten gaan. Het eerder bekend gemaakte thema 'Let's Connect' blijft ons uitgangspunt. We hopen dat iedereen die de tulp een warm hart toedraagt zal meedoen!" De start van de promotiecampagne omvat een boeketactie via social media en televisie en een pr-campagne richting consumentenmedia. Voor bloemisten, supermarkten, tuincentra en webwinkels is nieuw promotiemateriaal beschikbaar.

Oproep
Smit: "Omdat mensen nu niet naar de pluktuin kunnen, brengen we dit jaar tulpen naar de mensen! We geven 100 kleurrijke tulpenboeketten weg via onze Facebookpagina TulipTime. Tevens wordt elke bloemist, supermarkt, tuincentrumeigenaar en webwinkel opgeroepen om op 16 januari 2021 een tulpenfoto te delen via social media en @Tuliptime te taggen of de hashtag #Tulpendag te gebruiken." De kwekers hopen daarmee een groot bereik te creëren zodat iedereen weet dat tulpen weer volop verkrijgbaar zijn.

Mediacampagne
"Ook offline zetten we de tulp natuurlijk volop in de schijnwerpers," aldus Smit. Zo is in het populaire tv-programma De Grote Tuinverbouwing van 16 januari (SBS6, 17.00 uur) een uitgebreide terugblik op 9 edities van Nationale Tulpendag te zien en wordt de boeketactie gestart. Daarnaast loopt er gedurende het tulpenseizoen een PR-campagne richting consumentenmedia met inmiddels uitgebreide publicaties in tijdschriften en dagbladen.

Tulpenvlag
De vorig jaar geďntroduceerde oranje tulpenvlag bleek een groot succes. Smit: "Heel veel bloemisten en tulpenverkopers hebben de vlag besteld waardoor Tulpendag een extra feestelijk karakter kreeg in heel Nederland. We hopen dat de vlag wederom massaal uit gaat en door de tekst 'It's time for tulips' kan hij natuurlijk het hele seizoen wapperen!" TPN verlengt de kortingsperiode waardoor de tulpenvlag tot en met 31 januari 2021 voor slechts € 7,50 (exclusief verzendkosten) te bestellen is via www.tulpenpromotie.nl. Op de website is ook gratis promotiemateriaal te downloaden. Speciaal voor tulpentijd 2021 heeft TPN nieuwe posters gemaakt met daarop het thema 'Let's Connect'.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v