Thought Leaders Week: tuinbouw bijeen in NY

Thought Leaders Week: tuinbouw bijeen in NY

In het Guggenheim Museum in New York vindt vanaf vandaag de tentoonstelling Countryside - The Future van AMO / Rem Koolhaas plaats. Met deze expositie willen Koolhaas' denktank AMO en het museum de discussie over de ontwikkelingen in niet-stedelijke gebieden aanjagen. De Nederlandse glastuinbouw grijpt de expositie aan om zich de komende maanden nadrukkelijk te profileren. Enkele grote bedrijven heeft zich daarom verenigd in Stichting Nethwork.

Het doel van Countryside - The Future is het creëren van impact. De expositie zelf eindigt in augustus 2020, maar de effecten van hetgeen in New York getoond gaat worden, zullen langer doorwerken. De expositie vertelt de ontwikkeling van het platteland door de eeuwen heen aan de hand van een aantal thema's. Dit wordt gevisualiseerd door verbinding te maken met verschillende regio's in de wereld. Voor de thema's voedsel en voedselproductie vormt de Nederlandse tuinbouw een oplossingsrichting.

Positionering tuinbouw
Rem Koolhaas and Samir Bantal van AMO willen de bezoekers aan Countryside laten nadenken over oplossingsrichtingen die bepalend zijn voor de toekomst van onze planeet. Nederlandse tuinbouwondernemers en toeleveranciers tonen hoe de tuinbouw oplossingen biedt voor de mondiale maatschappelijke vraagstukken. De expositie in het Guggenheim biedt de Nederlandse tuinbouw de kans om zich naar de wereld te positioneren als partner van de samenleving en om invulling te geven aan een voedselproductiesysteem waarbij de natuur altijd als vertrekpunt van handelen ingezet wordt.

Nederlandse inbreng
Het Nederlandse bedrijfsleven draagt fors bij aan Countryside, zowel in als buiten het museum. Op de stoep voor het Guggenheim op 5th Avenue is een transparante vertical farming productie-unit te zien waarin op duurzame en efficiënte wijze gezonde cherrytomaten geteeld zullen worden. In het museum zelf symboliseren verschillende objecten de oplossingen die er reeds zijn voor de productie van duurzaam, efficiënt en gezond voedsel. Zo wordt er in het Guggenheim een kas van BOM Group getoond voorzien van LED-verlichting van Hortilux/PL Lighting, een mini-Airobug en een hommelkast van Koppert Biological Systems en drones van PATS ten behoeve van de productie van cressen van Koppert Cress. Een robot uit de Priva Kompano Deleaf Line visualiseert dat de rol van de mens (arbeid) door robotisering, AI, big data en deep learning zal veranderen.

Thought Leaders Week
Om de impact zo groot mogelijk te laten zijn, hebben de Nederlandse bedrijven zich verenigd in Stichting NethWork en worden, naast de expositie, ook andere activiteiten ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is de door NethWork te organiseren Thought Leaders Week. Van 10 - 14 augustus zullen in het Guggenheim kopstukken uit de internationale tuinbouw en andere sectoren bij elkaar komen. Ze zullen zich buigen over de wijze waarop de wereld betrokken kan worden bij en geďnformeerd kan worden over duurzame, efficiënte  en gezonde voedselproductie.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v