TBT Logistic straalt op zegevierende Dacia Logan STCC

20-05-2019    10:25   |    Goedemorgen

In Cheile Gradistei is afgelopen weekend de tweede race om het Roemeens Heuvelklimkampioenschap een Nederlands succes geworden. Op de spectaculaire Dacia Logan STCC van de regerend GT-kampioen Stratnic staat trots de naam van TBT Logistic International. De Roemeense coureur Costi Stratnic behaalde tijdens de tweede manche om de CNVCD-titel een fraaie eerste plaats in zijn klasse en een prachtige derde positie in het algemeen klassement.

Voor zijn nieuwe Nederlandse sponsor TBT Logistic betekenden de twee podiumplaatsen van Costi Stratnic een mooie afsluiting van het raceweekend. In een uiterst competitief deelnemersveld van veelal meer krachtige racewagens kan Costi Stratnic terugkijken op een veel belovende start van het seizoen. Het was de eerste maal dat de race in het wintersportoord Cheile Gradistei op de kalender stond. Uiterst knap van Stratnic om kort achter de echte formulewagens van de merken Norma en Lola zijn Dacia Logan STCC naar een toppositie te sturen op het bochtige parcours. In zijn tweede run reed hij zelfs een tweede tijd overall.

Costi strijdt in 2019 om het Roemeens Heuvelklimkampioenschap en was de afgelopen twee jaar de GT-Kampioen in die discipline van de autosport. Het logo van de Nederlandse transporteur Te Baerts Logistic International BV Holland krijgt een prominente plaats op de unieke bolide die dit jaar met startnummer 3 aan de start komt. De trucks met de tekst ‘Te Baerts Bloementransport Holland’ zijn dagelijks onderweg naar Oost-Europa en met name naar Roemenië.

De 44-jarige Costi startte zijn racecarrière in 2011 in een Clio Cup-versie. Hij pakte onmiddellijk de titel van ‘best rookie’ en ging het jaar daarop ook rallyrijden in een Dacia Logan. Aangezien hij vlakbij de Dacia-fabriek is geboren heeft hij een zwak voor dit merk. Costi verraste het team en de concurrentie, door in het debuutjaar direct de GT-titel te winnen. Vorig seizoen was de tegenstand nog groter, met o.a. Mitsubishi Lancer Evo, Porsche 911 GT3, Ferrari 458 en formule-wagens van de merken Radical, Tatuus en Osella.

In 2019 kan de kampioen rekenen op de steun van TBT Logistic International dat zijn hoofdkantoor heeft in Venlo en dagelijks koeltransporten verzorgt  door geheel Europa. Te Baerts Logistic International BV Holland is specialist in dagelijks vervoer van bloemen, planten en ander koeltransport naar Oost-Europa. Het gerenommeerde transportbedrijf heeft ook een vestiging in het Roemeense Brasov. Zo hebben twee toppers uit transport en sport elkaar gevonden in het kampioenschap, waarvan de derde race op 8 juni a.s. zal worden verreden in Polana Brasov.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Proost op 80 jaar tuinbouw!

Van de eerste analoge klimaatregeling tot aan geavanceerde complexe systemen voor de teelt op aardwarmte; de...