TBR Venray vervallen, wel nieuwe vollegrondsbeurs

24-05-2018    14:16   |    Ellis Langen

De Tuinbouw Relatiedagen in Venray zijn verleden tijd. Organisator Easyfairs Evenementenhal lanceert in Venray dit jaar een nieuwe nationale beurs voor de vollegrondstuinbouw; de 'Vakbeurs Vollegrond'. De eerste editie van deze nieuwe beurs vindt plaats op 28 en 29 november in Evenementenhal Venray.

De laatste editie van Tuinbouwrelatiedagen Venray was eind vorig jaar en had 120 exposanten en hier kwamen bijna 6.000 bezoekers naar toe. In 2016 waren dat nog 150 standhouders en 7.918 bezoekers. De beurs werd voor het eerst in 2010 gehouden en daarna elk jaar. Op de Tuinbouwrelatiedagen in Venray waren altijd alle segmenten uit de tuinbouwwereld, van vollegrond, glasgroente, potplanten, boomkwekerij, snijbloemen en fruitteelt, vertegenwoordigd. 

Nu is dus besloten er alleen een vakbeurs van te maken voor de vollegrondssector. De beurs is bedoeld voor alles in de open grond; van groente en hard/zacht fruit tot bollen en zomerbloemen. “Dit concept vervult de wensen uit de sector: een event dat zich richt op kennis, innovatie en beleving. We gaan dat realiseren door workshops, demonstraties, kennissessies en proeverijen met producten uit de sector aan te bieden op Vakbeurs Vollegrond.

'Er is vraag naar'
Mariëlle Schonewille, Head of Event Horticulture bij Easyfairs Evenementenhal: “Er is in Nederland geen enkele beurs die zich specifiek focust op de vollegrondstuinbouw, terwijl er vanuit de sector wel vraag naar is. Als trotse beursorganisator van onder meer Nederlands grootste glastuinbouwbeurs HortiContact in Gorinchem en De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg zien wij het als onze primaire taak ook de vollegrondstuinbouw te voorzien in haar behoeften. Daarom zijn wij enorm trots dat we dit nieuwe beursconcept samen met deze sector gerealiseerd hebben. Het is niet alleen een compleet nieuwe beurs, maar het concept is ook onderscheidend ten opzichte van andere vakbeurzen door haar prominente focus op kennis, innovatie en beleving.”

Aangepaste strategie
In de afgelopen maanden is door Easyfairs Evenementenhal uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften voor een nieuwe tuinbouwbeurs onder potentiële exposanten en bezoekers. De uitkomsten van dit onderzoek – focus op kennis, innovatie en beleving - vormen de bouwstenen van Vakbeurs Vollegrond. Daarom beoogt Easyfairs Evenementenhal een interactief programma aan te bieden met demonstraties, kennissessies, workshops en proeverijen, zodat de bezoeker helemaal thuis is in wat speelt in de sector. Thema’s die in de vollegrondssector hot zijn zoals gewasbescherming, werkgelegenheid en toekomstgerichte oplossingen worden extra belicht.

De ‘Groen & Tuinbouw-familie’ van Easyfairs Evenementenhal bestaat nu uit drie titels: HortiContact in Gorinchem, De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg en deze nieuwe Vakbeurs Vollegrond in Venray.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Visbeen en Post-Kogeko fuseren

Visbeen en Post-Kogeko gaan samen verder als Daily Logistics Group. Met deze fusie wordt DLG een top 20 speler in de Nederlandse logistieke...

Extra geld voor Groenpact

Voor ruim 300 genodigden is woensdag 16 januari ‘Groenpact 2e fase’ gepresenteerd op de Groenpact Manifestatie in Groenekan. De minister...