Incotec presenteert duurzaamheidsstrategie

10-09-2019    09:33   |    Goedemorgen

Op 'Seed meets Technology' in Zwaagdijk presenteert zaadveredelingsbedrijf Incotec een nieuw thema: Mission Zero. In stand nummer 5 licht Incotec het streven naar verduurzaming van het bedrijf toe.

Erik Jan Bartels, Managing Director: "De kritische vraagstukken van wereldwijde voedselzekerheid en duurzaamheid raken ons allemaal. Mission Zero onderstreept de betrokkenheid in onze rol als zaadveredelaar waarbij we onze klanten helpen om hun doelen te bereiken".

Zaadveredelings- en coatingstechnologieën dragen nu al bij aan een duurzamere landbouw door een vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot 90% mogelijk te maken. Tot de strategische richting van Mission Zero behoren nieuwe initiatieven zoals het ontwikkelen van alternatieven voor microplastics in coatings, het aanzienlijk uitbreiden van het assortiment organische producten, het werken aan technieken voor de succesvolle toepassing van biologische organismen en het scopen van de mogelijkheden voor biologisch afbreekbare coatings. Voorbeelden zijn onze biologische pillen voor sla, cichorei en knolselderij, maar ook een breed assortiment primingproducten voor spinazie, squash, tomaat, brassica, wortel, peterselie, peper en Solanum torvum. Recent hebben we een aantal biologische opwaarderingsproducten op basis van röntgenstralen voor tomaat en paprika toegevoegd.

Lezingen en seminars   
Tijdens Seed meets Technology zal Incotec de lezing 'Trend or Truth: How the microplastics debate moves the seed industry' organiseren. Incotecs R&D Manager Marta Dobrowolska en Product Marketeer Brechje Veerman gaan in op vragen als: Welke markt- en consumententrends hebben geleid tot de op handen zijnde wetgeving over microplastics voor de zaadindustrie en wat zijn de consequenties. Tijd: woensdag 11.00-11.45 uur en donderdag 11.00-11.45 uur. Incotec draagt ook bij aan het Plantum-seminar Crop Protection 2030: what does it mean for seeds?' Incotec Marketing Manager Rob Pronk, Incotec Marketing Manager, zal het hebben over de uitdagingen voor zaadbehandeling in het licht van de veranderende wetgeving en maatschappelijke trends.

- Crop Protection 2030: 26 september, 13.30 - 15.00 uur.   
- Trend or Truth, 25 september, 11.00 - 11.45 uur.
- Trend or Truth, 26 september, 11.00 - 11.45 uur.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...