Steun Klimaatakkoord mits zorgen worden opgelost

23-10-2019    10:23   |    Glastuinbouw Nederland

Wordt het ‘ja, mits’, of ‘nee, tenzij’. Zo luidde de openingsvraag van voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland bij de aftrap van de bijeenkomsten over het Klimaatakkoord 2030. Op 17 en 18 oktober werd op vier locaties in het land overleg gevoerd met de leden.

Het werd ‘ja, mits’, waarbij de recente grote onrust en boosheid over het enorm gestegen ODE-tarief op elektriciteit werd toegevoegd aan onderwerpen die eerst opgelost moeten worden. De op Prinsjesdag aangekondigde ODE-tariefstijging leidt tot enorme kostenstijgingen voor belichte teelten en het afschakelen, afbestellen en stilvallen van elektrische installaties voor kasverwarming, zoals warmtepompen. Een averechts effect van het Klimaatakkoord.

Kas als Energiebron
“Niet besproken aan de klimaattafel en volkomen onacceptabel. Gaan we niet doen”, aldus Sjaak van der Tak. Hij wordt van alle kanten uit de sector benaderd en roept de politiek op om deze maatregel terug te draaien en te bespreken. De leden benadrukten dat de onbetrouwbaarheid van de overheid met deze onbegrijpelijke tariefstijging weer werd bevestigd.

Lees verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws