Seizoensstart kamerhortensia

Seizoensstart kamerhortensia

Het is januari en dat betekent dat het seizoen van de kamerhortensia weer van start gaat. Vanuit de collectieve promotiecampagne 'hydrangeaworld' worden aan de hand ven verschillende thema's Nederlandse en Duitse consumenten geprikkeld om hortensia te kopen. Voor (vak)handel is materiaal aanwezig om op deze thema's in te haken en eigen (online) promotie te doen.

Hortensia's zijn er in verschillende formaten en diverse kleuren zoals wit, blauw, roze, groen en gecombineerde kleurschakeringen. Ze zorgen in elk geval voor een fleurig en gezond huis. En omdat de hortensia ook een feestelijke uitstraling heeft, is het een ideaal cadeau voor verjaardag, Valentijn, kraamcadeau, een nieuwe woning of gewoon als bedankje. Op de website van hydrangeaworld zijn digitale bestanden te downloaden om op deze cadeaumomenten in te spelen.

Geboortegolf
De hortensia is door zijn mooie ronde bollen in pasteltinten het ideale kraamcadeau. Ten gevolge van de eerste lockdown wordt een geboortegolf verwacht. De promotiecampagne start eind januari in Nederland daarom met een persoffensief dat inspeelt op deze verwachte geboortegolf. Onder het motto 'een wolk van een plant, voor een wolk van een baby' worden consumenten geprikkeld om kersverse ouders te verwennen met een kamerhortensia..

Hydrateren
Met hortensia verbeter je de relatieve luchtvochtigheid in huis doordat de plant hydrateert. Niet alleen fijn gedurende de kraamtijd, maar ook gedurende de lockdown. De botanische naam Hydrangea verwijst er al naar. Uit onderzoek blijkt dat er geen andere kamerplant is die zo'n positieve bijdrage levert aan de luchtvochtigheid in huis als de hortensia. Met een gezond binnenklimaat heb je minder klachten als hoofdpijn en droge ogen. Zie ook de video met toelichting over de wonderlijke werking van hortensia < link: De wonderlijke werking van hortensia - YouTube>

Gezond en fleurig
De komende weken is in verschillende Nederlandse en Duitse consumentenmedia, zowel online als offline, te zien hoe je met de kamerhortensia gezond en fleurig kunt wonen. Er is vernieuwend en uitnodigende beeldmateriaal ontwikkeld dat gratis beschikbaar gesteld wordt aan media en vakhandel ter ondersteuning van de promotiecampagne. De beelden spelen in op relevante woontrends. Zo wordt de hortensia onder andere gecombineerd met groene kamerplanten en een mix van potten van natuurlijke materialen zoals riet, zeegras en bamboe. Ook spelen de beelden in op de behoefte aan positivisme. Hortensia's worden getoond als een flinke bloemenzee door verschillende kleuren en formaten bij elkaar te zetten in potten (en manden) in frisse, lichte kleuren.

Inhaken op campagne
Kijk voor meer informatie, inspiratie en promotiemateriaal op www.hydrangeaworld.com, Facebook (Hydrangeaworld) of Instagram (@Hydrangea_world). Beelden en promotiemateriaal voor eigen gebruik zijn tevens op te vragen via info@hydrangeaworld.com.

De collectieve promotiecampagne 'hydrangeaworld' is een initiatief van hortensia aanvoerders van Royal FloraHolland en de hortensiaveredelaars en -vermeerderaars. In het seizoen wordt promotie gedaan voor zowel kamer- als tuinhortensia. Op de eigen kanalen van hydrangeaworld wordt bovendien samengewerkt met de producenten van snijhortensia.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v