Sedum Atlantis is Chelsea Plant of the Year 2019

23-05-2019    13:21   |    Goedemorgen

Sedum takesimense Atlantis (‘Nonsitnal’) is uitgeroepen tot Chelsea Plant of the Year 2019. Deze winnaar geeft kleur aan de tuin met het geelbonte blad. De plant is een van de 12 noviteiten uit de stal van Plantipp uit IJsselstein die op de Chelsea Flower Show geïntroduceerd zijn.

Van deze nieuwigheden zijn er maar liefst zeven opgenomen in de shortlist voor de wedstrijd “Plant of the Year 2019”. Plantipp is gespecialiseerd in royalty management en vertegenwoordigt veredelaars van siergewassen wereldwijd. Alle introducties van Plantipp zijn kwekersrechtelijk beschermd.

Atlantis
Atlantis is gemakkelijk in onderhoud, goed voor de biodiversiteit en wordt ca. 45 cm hoog. Deze Sedum is gevonden door Hortech, Inc. uit de Verenigde Staten en ingestuurd voor de show door Suttons Nurseries uit het Verenigd Koninkrijk.

Aganpanthus
Op de derde plaats een eveneens prachtige plant uit de stal van Plantipp: Agapanthus Fireworks (‘MDB001’). Fireworks is ‘s werelds eerste herbloeiende en groenblijvende Agapanthus met grote bloemclusters met tweekleurige bloemen in wit en blauw. Ingezonden door Thompson & Morgan uit het Verenigd Koninkrijk, veredeld door De Wet Plants Breeders uit Zuid-Afrika.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Proost op 80 jaar tuinbouw!

Van de eerste analoge klimaatregeling tot aan geavanceerde complexe systemen voor de teelt op aardwarmte; de...