Schuif aan tafel in De Kas

16-10-2018    14:17   |    Goedemorgen

Tijdens de Dutch Design Week serveert Agri meets Design drie prikkelende verhalen, vers van het erf. In De Kas in Eindhoven kan een experience worden bezocht waarbij alle zintuigen op scherp worden gezet. Om de landelijke vraagstukken rondom ons voedsel zichtbaar te maken, koppelt Agri meets Design boeren en designers door heel Nederland aan elkaar.

De Kas op het Ketelhuisplein in Eindhoven staat symbool voor deze matches tussen agrariërs en designers. Judith Zengers van Agri meets Design: "Onze voedselproductie staat voor grote uitdagingen die we samen moeten aanpakken. Door met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van ons eten, krijgen verfrissende ideeën de kans om te wortelen." Drie 'koppels' vertellen hun verhaal, waarbij het perspectief van de designer voor een verrassend frisse kijk zorgt. 

Geen schadelijke chemicaliën

Hoe zorgt akkerbouwer Stefan van Hugten uit Lierop voor gezonde gewassen en hoe belanden zijn groenten veilig op ons bord? Ontwerper Mies Loogman ontdekt wat gewasbescherming betekent voor ons eten en vraagt zich hardop af of die strenge eisen ook gelden voor groenten en fruit uit het buitenland. De Kas helpt bezoekers om in gesprek te gaan, samen na te denken over de toekomst van ons eten en met nieuwe inzichten weer op pad te gaan.

Inspirerend

"Wij geloven dat de ontmoeting tussen de werelden van landbouw en design kansen biedt voor een fundamenteel andere denkwijze over ons voedselsysteem", zegt Judith Zengers. "Onze activiteiten en events inspireren overheid, wetenschap, bedrijfsleven en burgers. "Laat u verrassen door de luisterverhalen, voel de boerengrond onder uw voeten en proef het boerenleven. De Kas is te bezoeken van 20 tot 28 oktober.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Morgen op PTR: JB Groep

Jordy van den Berg van JB Groep is dinsdagochtend te gast in de studio van Paprika Tasty Radio. Hij komt langs...