Ruim helft steunaanvragen flexwerkers afgewezen

Ruim helft steunaanvragen flexwerkers afgewezen

Ruim de helft van de aanvragen van flexwerkers, oproepkrachten en uitzendkrachten voor 1.650 euro aan compensatie voor gemiste inkomsten is afgewezen. In totaal heeft het UWV meer dan 23.000 verzoeken ontvangen, zo laat de dienst dinsdag weten.

Tot en met zondag konden uitzendkrachten, oproepkrachten en flexwerkers bij het UWV een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Flexwerkers die geen recht op WW, bijstand of een andere regeling hadden, konden een tegemoetkoming van 1.650 euro bruto krijgen vanwege misgelopen inkomsten als gevolg van de coronamaatregelen.

"Ruim de helft van de aanvragen is afgewezen, omdat niet werd voldaan aan de voorwaarden", aldus het UWV. Zo was bij een deel van de aanvragers geen sprake van een daling van de verdiensten van 50 procent. "Ruim 56 procent van de afgewezen aanvragen is afgewezen omdat mensen te weinig salaris hebben ontvangen in februari of te veel in april."

Flexwerkers die in februari minstens 400 euro per maand verdienden, in april maximaal 550 euro én de helft van die inkomsten hebben zien wegvallen, konden aanspraak maken op de regeling. Van de mensen die wel aan die eisen voldeden, heeft een groot deel de tegemoetkoming volgens het UWV al op de rekening staan. "De aanvragen die afgelopen week zijn gedaan, moeten nog worden uitbetaald."

Van de goedgekeurde verzoeken ging volgens het UWV meer dan 70 procent naar werknemers van tussen de 18 en 27 jaar die veelal via uitzendbedrijven of in de horeca werken.

(Foto: CNV Vakmensen)

Bron: Nu.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v