R2 Flowers organiseert veilingen pioenrozen

R2 Flowers organiseert veilingen pioenrozen

R2 Flowers gaat in samenwerking met Henk Hogervorst en Sjaak Verkade een ervaren team van veilingmeesters twee groene veilingen organiseren.

R2 Flowers is door twee van hun relaties benaderd omdat ze besloten hebben om hun bedrijfsvoering rondom de Pioenrozenteelt te gaan veranderen. Hierdoor geven zei aan dat ze hun gehele opbrengst van maar liefst vier percelen Pioenrozen groen willen veilen. In de Pioenrozen teelt gebeurt het regelmatig dat percelen in zijn geheel worden doorverkocht. De koper hoeft dan niet twee tot drie jaar te wachten totdat de plant volwassen is en hierdoor kunnen de planten gebruikt worden om direct te delen of evt. te laten staan voor de snijteelt.

"De eerste opdrachtgever is A.J.W. Jong Bloembollen B.V. Hiervoor gaan we op drie  locaties circa 6 ha Pioenrozen groen veilen. Het betreft nette 2-jarige Pioenrozen in een mooi assortiment dat gewild is bij Pioenrozenkwekers. Het materiaal is van hoge kwaliteit. Deze veiling zal plaats vinden op 1 Augustus 2020 om 10.00 uur in Slootdorp aan de Amstelmeerweg", aldus R2 Flowers.
 
"De tweede opdrachtgever is Meroley. Hiervoor gaan we op één locatie circa 5,5 ha groen veilen in Velden (Noord Limburg). Dit perceel ligt op zo'n vijf minuten rijden van Veiling Rhein-Maas in Herongen Duitsland. Het assortiment bevat goede snijsoorten, de ene helft van het perceel is 2-jarig en de andere helft is 3-jarig. Het voordeel van dit perceel is dat het eventueel mag blijven staan voor de snijteelt. Het huurcontract is over te nemen van onze opdrachtgever. De koper kan dan zelf in het volgende voorjaar de geschatte 1,2 miljoen bloemen snijden in een gunstig 'vroeg' klimaat. Deze veiling zal plaats vinden op 8 Augustus 2020 om 10.00 uur in Velden."

Kijk voor meer informatie op www.r2pioenrozen.nl

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v