Poten tulp Dutch Design bijna perfect

Poten tulp Dutch Design bijna perfect

De eerste plaatsen werden afgelopen weekeind tijdens de derde Tulpenkeuring in Breezand gevuld door Ruud de Waard, Geert de Graaf en Eva Klaver. Deze tulpenkeurders mochten genieten van de welverdiende taarten.

De poten van de rood-witte tulp Dutch Design waren bijna perfect. Door de jury werden de poten met een 9 het hoogst beoordeeld. Vele deelnemers scoorden strafpunten bij het blad van de tulp Ice Lolly. De jury beoordeelde deze met een 8, maar volgens de deelnemers werd het blad lager beoordeeld. De bloem van de wit-gele tulp Calgary Flames werd door de jury het minst gewaardeerd. Het was een misvormde en niet strak uitziende bloem met een lage score van slechts 5 punten. 

Ruud de Waard was de beste tulpenkeurder van deze week. Hij won met 13 strafpunten in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. De tweede plaats werd gedeeld door Piet de Waard en Ron van Lierop, beiden scoorden 13,5 strafpunten. In de Agratechniek Senioren presteerde Geert de Graaf als beste met 13,5 strafpunten. Nick van der Wereld (14,5 strafpunten) volgde op de tweede plaats. Paulien de Waard had geen opstartproblemen. Zij deed dit seizoen voor het eerst mee en werd met 15 strafpunten derde. In de Van Dooren Transport Junioren wist Eva Klaver (16) het juryoordeel het best te evenaren. Jesper Pijnacker volgde met 16,5 strafpunten op de voet. De derde plaats werd met 18,5 strafpunten vervult door Timo Waiboer. In de Rabobank Triocompetitie werd het trio 'De Jury' bestaande uit Dick, Ruud en Cor de Waard eerste.

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? Maak dan een plekje vrij in je agenda. Komend weekeinde is de vierde keuring van dit seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur kun je Tulpenkeuren. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v