Optimale irrigatie met weegschaal 30MHz

Optimale irrigatie met weegschaal 30MHz

Soms wil je gewoon jouw planten wegen. Bij gewassen met kleine potten of luchtige grond is het nou eenmaal lastig om een reguliere vochtsensor te gebruiken. 30MHz helpt deze telers. Met de nieuwe draadloze weegschaal van 30MHz kun je makkelijk en nauwkeurig zien of jouw planten toe zijn aan water. Overzichtelijk weergegeven in grafieken. Dit kan je bijvoorbeeld nieuwe inzichten opleveren over waterbesparing, verdamping en de strijd tegen plagen.

Vooral in de teelt van potplanten en opkweek gebruiken telers vaak potten die te klein zijn voor een gewone bodemvochtsensor. Zo hebben sommige van onze gebruikers pluggen voor kleine plantjes in plaats van potten. Deze staan naast elkaar in een soort bak. Een handige manier om een indicatie te krijgen van het vochtgehalte is dan om deze bak te wegen. Die klus maakt onze draadloze weegschaal gemakkelijk.

Metingen visualiseren op jouw manier
Op het 30MHz platform kun je 24/7 zien wat gewicht van de bak is en of het al tijd is voor water. Je metingen zijn altijd en overal online in te zien en te visualiseren. Je kunt zelf kiezen hoe je dat wilt doen. Kies bijvoorbeeld voor een lijngrafiek of voor een blok met de actuele cijfers. Deze overzichten deel je gemakkelijk met collega's en partners om de strategie te bespreken.

Als je het overzicht hebt gemaakt, kun je altijd checken of het de juiste tijd is om actie te ondernemen. En dat levert je verschillende voordelen op.

Ten eerste bespaar je water. Je kunt nauwkeuriger inschatten wanneer het nodig is om water te geven. Je baseert je timing dus meer op data, in combinatie met je gevoel. Tijdig irrigeren past in een geoptimaliseerde IPM-strategie. Te vroeg, te laat, te vaak of te weinig water maakt de plant kwetsbaarder voor bijvoorbeeld insecten.

Combineer in een grafiek met andere metingen
Daarnaast levert het online inzien van het gewicht nieuwe inzichten op. Als je de metingen van de draadloze weegschaal op het platform bijvoorbeeld in een grafiek combineert met de PAR- of temperatuursensor, dan kun je aflezen in hoeverre deze invloeden bijdragen aan de verdamping. Of kijk hoe zich dit verhoudt ten opzichte van de ontwikkeling schimmels.

Ten slotte levert het gemak en tijd op. Je hoeft minder vaak het gewicht te controleren. Stel simpelweg op het platform een alarm in bij een drempelwaarde en ontvang een bericht zodra het tijd is voor water. Dit zorgt voor een efficiënter productieproces, wat ook weer leidt tot minder kosten. Zo blijf je nooit uitgespeeld in het optimaliseren van je teeltproces.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v