Kamervoorzitter in de kas

29-04-2020    09:49   |    Goedemorgen

De Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, bracht dinsdag in het kader van de zogenoemde #FlowerBoostChallenge een bezoek aan de Kalanchoëkwekerij van André Lankhaar in Bleiswijk.

De challenge is een initiatief van bedrijven, organisaties en particulieren om de sierteelt in Nederland, die zwaar wordt getroffen door de coronacrisis, een hart onder de riem te steken door het kopen van bloemen of planten en daarmee bijvoorbeeld de zorgsector in het zonnetje te zetten. De fleurige challenge wordt vervolgens in estafettevorm doorgegeven.

De vijftig kleurrijke Kalanchoëarrangementen die in deze challenge aangekocht zijn, worden door Jan Anthonie Bruijn beschikbaar gesteld aan het verpleeg- en revalidatiecentrum Gulden Huis in Den Haag. De manden met de vrolijk bloeiende vetplantjes kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast.

De Kalanchoëkwekers van Nederland stelden eerder deze maand tienduizenden plantjes ter beschikking voor de creatie van zogenoemde ‘Compassiebeer’-mozaïeken in ziekenhuizen in Rotterdam, Utrecht en Delft.

Jan Anthonie Bruijn was door de loco-burgemeester Bert Wijbenga van Rotterdam gevraagd om aan de #FlowerBoostChallenge mee te doen. Bruijn daagt zelf collega’s aan het Binnenhof uit om het fleurige initiatief voort te zetten. Kweker André Lankhaar is tevens voorzitter van Always Kalanchoë, het collectief van Nederlandse kalanchoëkwekers en -veredelaars.

(Foto: Always Kalanchoë/VidiPhoto)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Subsidiepot nu al leeg

Het subsidiepotje dat Nederlanders kunnen gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe volledig elektrische auto...