Oosterom naar Varb

17-01-2020    10:27   |    Goedemorgen

Per januari 2020 is Bernard Oosterom aangetreden als bestuurder van Stichting Varb. Hij volgt hiermee Jeroen den Hengst op die per 31 december 2019 zijn functie na 12 jaar heeft neergelegd. Varb is hét online handelsplatform voor buitengroen en wordt geëxploiteerd door Stichting Varb, een stichting zonder winstoogmerk die wordt bestuurd door vakgenoten.

Oosterom is President van AIPH sinds 2015. AIPH is de Internationale Vereniging van Tuinbouwproducenten waarin nationale telersverenigingen samenwerken om de vraag naar sierteeltgewassen, planten en bloemen wereldwijd te stimuleren en belangen te behartigen. Oosterom combineert deze functie met de rol als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ontwikkelingsbedrijf HOT BV en is lid van de commissie bezwaar en beroep bij Glastuinbouw Nederland.

Vanuit zijn rol als ondernemer van een potplantenkwekerij heeft Oosterom diverse bestuursfuncties vervuld. Zo was Oosterom bestuurslid van Productschap Tuinbouw, SIGN, Bloemenbureau Holland en voorzitter van het bestuur van Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN).

Als voorzitter van het Bestuur en later de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland heeft Oosterom aan de wieg gestaan van de transformatie van fysieke marktplaats naar geïntegreerde online digitale dienstverlening voor kwekers en klanten.

“We zijn verheugd Bernard Oosterom te verwelkomen in het bestuur. Met zijn bestuurlijke ervaring en uitgebreide kennis van de groene sector zal de positie van Varb verder worden verstevigd. We kijken ernaar uit samen te werken aan de verdere ontwikkeling en groei van ons onafhankelijke platform”, aldus Rens van Nierop, voorzitter van het bestuur van Stichting Varb.

Oosterom wil de kennis, ervaring en contacten die hij heeft opgebouwd door jarenlange ervaring als ondernemer en bestuurder in de glastuinbouw inzetten voor het verder versterken van de boomkwekerijsector. “Steeds weer en meer wordt aangetoond wat het belang is van het gebruik van buitengroen, zowel in private als publieke ruimte, voor het welbevinden en welzijn van mensen. Essentieel hiervoor is dat het gehele assortiment op een centraal platform wordt gepresenteerd en toegankelijk is. Hierdoor worden in- en verkoopprocessen makkelijker en wordt de (inter)nationale handel gestimuleerd” is de mening van Oosterom.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Mooi

Leliekweker Paul Sonneveld hoopt dat iedereen zich vandaag mooi voelt, zegt hij op Instagram. Met zo'n fraai...