'Ongelijk speeldveld PlanetProof'

'Ongelijk speeldveld PlanetProof'

Afgelopen week meldde Jumbo Supermarkten dat alle Nederlandse groente en fruit sinds 1 januari 'On the way to PlanetProof' is. Echter, voor Nederlandse telers gelden strengere normen dan voor telers uit andere landen, zo schrijft Vakblad Onder Glas.

Jaap bij de Vaate van Stichting Milieukeur bevestigt tegenover Onder Glas dat sprake is van een ongelijk speelveld doordat voor Nederlandse telers andere normen gelden dan voor buitenlandse telers. "Wij hebben nu schema's voor Centraal-Europa en voor Zuid-Europa. Die worden in de loop van dit jaar samengevoegd. We zijn ooit begonnen met landenschema's, dat is historisch zo gegroeid. We zijn nu toe aan de volgende stap."

De schema's worden volgens Bij de Vaate samenwerking omdat de markt voor voeding zowat globaal is geworden, maar voor voedingsproducten nog Europees is. "En dan is het richting retail en consument niet te verkopen als een Spaans product aan heel andere criteria zou moeten voldoen als een Nederlands of Duits product. Dat kun je niet uitleggen."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v