
Tweede Global Tomato Congress op 16 maart
Op dinsdag 16 maart vindt het Global Tomato Congress voor de tweede editie plaats, deze keer geheel digitaal,...
In een vergelijkende studie gaf NovaCropControl planten water met oververzadigd zuurstof middels technologie geleverd door Moleaer, de wereldwijde leider in nanobubble-technologie. Planten die water kregen met Moleaer’s nanobubbles hadden:
● Efficiëntere opname van voedingsstoffen en watergebruik
● Betere ontwikkeling van haarwortels
● Hogere weerstand tegen hitte
● Tot 80% lagere Pythium-niveaus
Het onderzoek liet ook zien dat planten die met Moleaer nanobubbles verrijkt water kregen, een 9% hoger vruchtgewicht voortbrachten zonder in te boeten op nutriëntengehalte of Brix-waarde (aantal gram sucrose). Tomaten vormen een rijke bron van vitamine A, C, K en mineralen, waaronder ijzer en fosfor; daarmee behoren ze tot de populairste en waardevolste gewassen in de glastuinbouw.
Moleaer’s gepatenteerde nanobubble-technologie draait op meer dan 200 tuinbouwbedrijven, waarmee telers de kwaliteit van het irrigatiewater verbeteren, goede bacteriën promoten, wortelkwaliteit verbeteren, pathogenen en ziekten onderdrukken, en opname van voedingsstoffen vergroten.
Moleaer levert deze resultaten door een consistente stroom aan nanobubbles naar de plantenwortels te sturen, voor hoge zuurstofniveaus in irrigatiewater, drainwater, of Deep Water Culture (DWC) systemen. Betere zuurstoftoevoer in de wortels door nanobubbles verbetert de opname van voedingsstoffen door de plant. Het resultaat: gezondere, weerbaardere planten, hogere opbrengsten, en snellere teelten.
“We weten dat het verbeteren van waterkwaliteit door het verhogen van zuurstofniveaus belangrijk is voor plantgezondheid en weerbaarheid van het gewas. Onze proef heeft bevestigd dat Moleaer’s zuurstofrijke nanobubbles een zeer efficiënte methode zijn om dat te leveren,” zegt Koen van Kempen, consultant, onderzoekscentrum NovaCropControl.
“Nanobubbles zijn een complexe wetenschap, maar dit nieuwste onafhankelijke onderzoek laat duidelijk zien welke waarde nanobubbles hebben voor onze voedselvoorziening door waterkwaliteit te verbeteren, zonder gebruik van chemicaliën, om plantgezondheid en weerbaarheid tegen omgevingsstress te verhogen, wat uiteindelijk leidt tot hogere opbrengsten,” zegt Nicholas Dyner, CEO van Moleaer.
Op dinsdag 16 maart vindt het Global Tomato Congress voor de tweede editie plaats, deze keer geheel digitaal,...
Het is vandaag Nationale Complimentendag, reden voor Pull Position om een compliment aan Mangave te geven. En...
LG Flowers is druk bezig met de nieuwbouw in Pijnacker. De kas is afgelopen week helemaal van glas voorzien en...
Sessies vervolgaanpak Floriday gestart 01-03-2021 10:42 |
Collegebesluiten Ctgb 01-03-2021 10:32 |
Effect lichtspectrum en daglengte paprika onderzocht 01-03-2021 10:29 |
Actie in beeld: Hortensia's voor kersverse ouders 01-03-2021 10:28 |
Rebranding in beeld: HortiKey 01-03-2021 10:24 |
Campagne in beeld: #Veggiesfirst 01-03-2021 10:20 |
Jacco van der Graaf op Paprika: luister terug! 01-03-2021 10:13 |
Meer gas bespaard met geothermie 01-03-2021 10:01 |
Borst Bloembollen introduceert noviteiten 01-03-2021 09:49 |
Meldpunt voor zzp'ers die in de schulden zitten 01-03-2021 09:47 |
Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties