Nominatie Arrive Alive Eco

Nominatie Arrive Alive Eco

Arrive Alive Eco is genomineerd voor een Royal FloraHolland Greenovation Award. Greenovation Award staat voor de beste duurzame product- of conceptintroductie in de sierteelt. De award wordt uitgereikt tijdens de Trade Fair Aalsmeer die 3 t/m 5 november plaatsvindt.

Arrive Alive Eco is een milieuvriendelijke en innovatieve bloemenverpakking die de conditie van snijbloemen tijdens transport behoudt. De bloemverpakking is gemaakt van hernieuwbare bronnen en volledig composteerbaar. De gepatenteerde wrap houdt bloemen vers en vermindert het waterverbruik en bloemenverspilling in de bloemenketen.
 
De online verkoop van bloemen is wereldwijd enorm toegenomen. Consumenten gaan over op online en mobiel winkelen en met een simpele klik wordt een mooi arrangement thuisbezorgd. Klanten verwachten dat er mooie en gehydrateerde bloemen worden bezorgd. Uit onderzoek van Chrysal blijkt zelfs dat klanten verwachten dat hun bloemen tot 8,5 dagen mooi blijven. Met Arrive Alive Eco worden je bloemen 3 - 5 dagen gehydrateerd tijdens transport en bezorging. En nog beter; het is volledig duurzaam. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor klanten. Onderzoek toont aan dat 57% van de consumenten bereid is hun koopgedrag te veranderen om de negatieve impact op het milieu te verminderen.
 
Online bloemist bloomon zet al enige tijd stappen op het gebied van duurzaamheid en maakt daarom weloverwogen keuzes om haar producten te verduurzamen. De Bio-bos, een boeket bestaande uit 100% biologische bloemen van gecertificeerde Nederlandse kwekers, werd deze zomer verstuurd met de Arrive Alive Eco naar klanten in Nederland, België en Duitsland. "Voor onze Bio-bos zochten we naar een duurzame verpakking waarvan alle onderdelen zoveel mogelijk gerecycled konden worden. De Arrive Alive Eco past perfect binnen deze wens omdat het 100% composteerbaar is, maar onze bloemen onderweg ook mooi houdt. Inmiddels gebruiken we voor een groot deel van onze producten de Arrive Alive Eco en gaan dit op korte termijn verder uitbreiden", aldus Marton Wiggers, Global Head of Operations bij bloomon.
 
Arrive Alive Eco is een milieuvriendelijke wrap die een waterreservoir voor snijbloemen creëert. Dus geen emmer of vaas met water nodig en daarom erg gebruiksvriendelijk. De wrap en het zakje van Arrive Alive Eco zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen en volledig composteerbaar. Dit betekent dat Arrive Alive Eco samen met je tuin- en gft-afval kan worden weggegooid. De CO2-voetafdruk van onze Arrive Alive Eco is meer dan 85% lager in vergelijking met onze reguliere Arrive Alive.
 
Greenovation Award
Arrive Alive Eco is genomineerd voor een Greenovation Award. Greenovation Award staat voor de beste duurzame product- of conceptintroductie in de sierteelt. Duurzame productie en duurzame producten worden de norm; de internationale consument verwacht steeds meer een duurzaam product. De Greenovation Award wordt uitgereikt tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer die 3 t/m 5 november plaatsvindt.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v