Nog geen conclusies in onderzoek alstroemeria

08-11-2019    10:20   |    Glastuinbouw Nederland

Binnen het project ‘Monitoring energie innovaties in de praktijk’ van Kas als Energiebron wordt onder andere gezocht naar een relatie tussen het optreden van streepjes in alstroemeria en de afkoeling van het gewas als gevolg van uitstraling. Tot dusver kan een harde conclusie niet worden getrokken.

Het project ‘Monitoring energie innovaties in de praktijk’ heeft als doel te komen tot een energie-efficiënte tuinbouwproductie, door kennis te verwerven en te delen over de impact van verschillende energiebesparende maatregelen op het kasklimaat, het energiegebruik, de gewasgroei en het bedrijfsresultaat.

Binnen dit monitoringproject is begin 2019 een klimaatvergelijking gestart tussen vier alstroemeriatelers (vijf afdelingen) onder begeleiding van de Flori Consult Group en Wageningen University & Research Glastuinbouw. Het doel van deze vergelijking is het verklaren van een fysiologische afwijking die de bladkwaliteit bedreigt: witte streepjes in het blad. De gedachte is dat het kasklimaat, en dan vooral de plant temperatuur fluctuaties en uitstraling de oorzaak van dit fenomeen zou kunnen zijn. De aanwezigheid van streepjes wordt wekelijks door de bedrijven zelf bijgehouden en doorgegeven.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws