Nieuwe manager voor Holex

Nieuwe manager voor Holex

Bloemengroothandel Holex Flower heeft een nieuwe manager aangesteld. Met de aanstelling wil het bedrijf zich de komende jaren verder door ontwikkelen.

Holex geeft aan elke dag te werken aan het verbeteren van de service. Dat gebeurt door het importeren van bloemen van producenten overal ter wereld zo eenvoudig mogelijk te maken, maar ook door hoge eisen te stellen aan de interne processen. "Alleen zo kan Holex al haar klanten - overal en altijd - de beste kwaliteit bloemen garanderen. Daarin staat het bedrijf nooit stil: de eerste stap is reeds gezet om ook in 2020 de kwaliteitslat weer wat hoger te leggen!"

2019 was voor Holex Flower een zeer succesvol jaar, met een recordomzet van 77 miljoen euro in Nederland en 10 miljoen euro voor de vestiging in Miami. Reden voor tevredenheid, maar zeker niet om op de lauweren te rusten. In tegendeel: juist een reden om het in 2020 nóg beter te willen doen. Het nieuwe jaar begint in dat licht goed, met de aanstelling van Marcel Pennings als Manager Procurement and Global Sourcing zet Holex een volgende stap. "Hij zal een belangrijke schakel worden in het verder optimaliseren en verhogen van de service- en kwaliteitseisen die wij onszelf dagelijks stellen. Dat het een oude bekende is die deze rol gaat vervullen, kan daarbij eigenlijk geen toeval zijn."

Kwaliteit in DNA
Pennings werkte tussen 1997 en 2004 al voor Holex Flower en keert nu dus terug op het oude nest. Het tekent de bedrijfscultuur: het Holex DNA is blijvend.  Natuurlijk weet Holex Flower hiermee dat het iemand heeft gecontracteerd die in staat is de cultuur van kwaliteit en service uit te dragen en er de volgende stap in te zetten. Pennings: "Om de beste kwaliteit en service te kunnen bieden, is het essentieel om duurzame en persoonlijke partnerships op te bouwen met zowel leveranciers als onze klanten. Inkopen bij de bron, bij voorkeur ook daar verpakt, korte lijnen onderhouden en weten welke wensen er spelen bij onze partners. Op die manier stemmen we niet alleen beter af op de behoefte van de markt, maar kunnen we ook voortdurend laten zien dat wij de aangewezen partij zijn om die behoefte in te vullen."

In zijn rol als Manager Procurement and Global Sourcing gaat Pennings zich allereerst bezighouden met het aansturen van de inkoopafdeling. Daarnaast zal hij zorg gaan dragen voor het verder optimaliseren van directe handelslijnen vanuit het buitenland naar de vestigingen in Aalsmeer, Miami en Shanghai. Daarmee wordt in 2020 de volgende stap gezet in de strategie van Holex Flower: het sourcen en leveren van bloemen van de beste producenten over de hele wereld gemakkelijk maken voor onze klanten en daarmee borg staan voor optimale kwaliteit.

"Bij Holex Flower zijn we trots op de kwaliteit die we elke dag opnieuw nastreven. Dat willen we uitdragen, door het geven van inzicht in de stappen die we nemen. Zo werken we aan een artikelenreeks die laat zien hoe Holex Flower pioniert op het gebied van cold chain optimalisatie."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v