Nieuwe COO voor Biobest

Nieuwe COO voor Biobest

Biobest kondigt vandaag de benoeming aan van Gerry Huygens tot Chief Operations Officer (COO) en lid van de Biobest C-Board. De nieuwe COO gaat zich richten op Biobests wereldwijde productie- en toeleveringsketen. Hij staat ervoor in dat deze - in een context van voortdurende sterke groei - steeds voldoet aan de allerhoogste verwachtingen qua productkwaliteit en leverzekerheid.

Huygens heeft uitgebreide expertise in het ontwerpen en beheren van grote multi-site operaties in de veevoeder-, voedsel- en drankenindustrie. Zijn servicegerichte mentaliteit en focus op efficiëntie zijn sterke troefkaarten om bij te dragen aan Biobests constante streven naar de hoogste klanttevredenheid.

Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest, licht toe: "Biobests voortdurende groei, gedreven door een combinatie van organische groei en een ambitieuze M&A-strategie, vraagt om een constante upgrade van onze wereldwijde productie- en toeleveringsketen, dit in combinatie met doelstellingen om de CO2-voetafdruk te verminderen."

"Gerry wordt eindverantwoordelijke voor deze processen en zal zich sterk richten op de to-be processen en prestatiedoelstellingen. Biobest heeft wereldwijd een kritische massa bereikt en er staan aanzienlijke investeringen in nieuwe infrastructuur op de agenda. Gerry's expertise als architect en manager van grootschalige productie- en toeleveringsketens in toonaangevende internationale diervoeder-, levensmiddelen- en drankenbedrijven is dan ook een grote aanwinst voor ons bedrijf. Ook kan dankzij zijn aanstelling onze Chief Technology Officer (CTO) Karel Bolckmans zich nu 100% concentreren op zijn missie om nieuwe duurzame oplossingen voor de teeltproblemen van klanten in ons aanbod op te nemen. Ik ben verheugd Gerry te verwelkomen als collega en lid van onze C-board."

Alle Biobest functies op groepsniveau met betrekking tot de productie- en toeleveringsketen gaan aan Huygens rapporteren. Daarnaast zullen zijn activiteiten impact hebben op het werk van meer dan 2.000 Biobest medewerkers in vestigingen op alle continenten.  

Gerry Huygens, COO van Biobest, voegt hieraan toe: "De kans om met mijn expertise een bijdrage te leveren aan een duurzamere landbouwproductie motiveert mlij heel sterk.  Ik kijk ernaar uit om Biobests wereldwijde productiestructuur te beheren en om de indrukwekkende toeleveringsketen die levende producten in optimale omstandigheden naar de telers brengt, waar die zich ook bevinden, verder te optimaliseren. Ik ben dankbaar dat ik een masterplan mag ontwerpen en uitvoeren die deze keten volledig toekomstbestendig zal maken zowel qua capaciteit als qua economische en milieuprestaties. Gedurende mijn loopbaan heb ik aangetoond dat ik mij snel kan aanpassen aan verschillende bedrijven, waarbij ik mij concentreer op procesanalyse en -verbetering en standaardisering. Nadat ik mij heb beziggehouden met diervoeding en verschillende soorten fast moving consumer goods, sta ik nu klaar om  om de biocontrolebusiness te leren kennen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn vaardigheden een substantiële bijdrage kan leveren aan het succes van Biobest."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v