Nieuw SmartFlo-systeem voor The Mastergrowers

09-07-2020    09:40   |    Goedemorgen

The Mastergrowers (voorheen Dijk van Dijk) uit De Lier heeft opdracht gegeven voor de installatie van een SmartFlo transportbandensysteem. Waar voorheen de planten van diverse locaties met karren naar de afleverlocatie werden gereden, worden nu de productie en de daarbij horende activiteiten gecentraliseerd. Dit zorgt dat er minder handelingen zijn en dat er minder wordt gelopen in de kas. Een enorme winst in tijdbesparing en efficiency.

Twee van de kassen van Dijk van Dijk zullen worden verbouwd en gerenoveerd naar één complete kas. Zodra de planten klaar zijn voor de volgende teeltfase zullen deze met een heftruck naar deze kas worden verreden en op een bufferband met verenkelaar aan het begin van de kas neergezet. Vanaf de bufferband gaan de planten via de hoofdband langs de gevel de kas in. Naast de hoofdtransportband langs de gevel worden in iedere kap ook kapbanden geplaatst. Met behulp van de SmartFlo Extension, de uitschuifbare kapband, is het mogelijk om het middenpad over te steken naar de andere zijde.

Om de verschillende transportbanden aan te sturen op snelheid, richting en route maakt Mastergrowers gebruik van de SmartFlo Drives (aansturingskasten). Zodra de hortensia’s klaar zijn voor de volgende fase, worden ze vanuit de kas automatisch via het SmartFo-systeem getransporteerd naar het bestaande afleversysteem van WPS.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws