Nieuw sierteeltplatform: Planthunters.nl

Nieuw sierteeltplatform: Planthunters.nl

Unieke, bijzondere en nieuwe planten hebben een steeds grotere invloed en aandeel in de huidige sierteeltmarkt. Detaillisten en exporteurs besteden veel tijd en energie aan hun zoektocht naar deze producten en vaak zonder enig succes. Mede door social media wordt deze trend versterkt. Ook kwekers hebben de laatste jaren vol ingezet op vernieuwing in het assortiment.

Planthunters is een nieuw digitaal platform dat samenwerkt met kwekers, exporteur en detaillisten. Een platform waarbij vraag (detaillisten) en aanbod (kwekers) bij elkaar komt. Maar wel met behoudt van de huidige keten. Op deze manier maakt Planthunters bijzonder en nieuw assortiment toegankelijk voor iedereen.

Veiling en webshop
Detaillisten zijn de hunters op het platform. Zij hunten op Planthunters tussen de veilingen en de webshop-artikelen. Want tussen de veilingen zijn de meest speciale en nieuwe artikelen te vinden.  En daarnaast zijn in het webshopgedeelte de soorten en concepten te vinden waar grotere aantallen beschikbaar van zijn!

Het verzamelen en het op de juiste manier gebruiken van data is één van de belangrijkste aspecten op het platform. Deze data bestaat uit twee onderdelen, namelijk prijsbepaling en segmentatie. De data die op het platform verzameld wordt, zal gedeeld worden met de kweker. De data die direct van de detaillist vandaan komt, creëert veel inzicht en helpt de kweker bij het maken van strategische keuzes.

Vanaf vandaag 10.00 uur is Planthunters.nl in de lucht.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v