'Niet lullen maar poetsen'

16-04-2021    09:53   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Blue City in Rotterdam nodigt bedrijven en individuen die goede plannen en intenties hebben op gebied van circulariteit uit om zich te melden. "Wij zijn van niet lullen maar poetsen, hier gebeurt het echt", zei Nienke Binnendijk vanochtend op Paprika Tasty Radio. Zij is directeur van BlueCity Lab, het eerste circulaire biolab ter wereld.

Binnendijk vertelde hoe Blue City in Rotterdam, gevestigd in het voormalige zwembad Tropicana, tal van initiatieven huisvest op gebied van circulariteit. Zo wees ze op de productie van oesterzwammen op koffieprut van de lokale horeca. Daarvan worden vegetarische bitterballen gemaakt. Maar ook bouwmaterialen en zelfs kledingaccessoires van 'waste' worden via projecten in Blue City gerealiseerd. "Het is belangrijk om nu aan de slag te gaan en een plek als Blue City, waar je kan experimenteren, is daarom cruciaal voor de transitie van lineaire naar circulaire economie. Wij hebben alles in huis om mooie circulaire projecten op te pakken, te testen en uit te voeren. Dus meld je bij ons als je daar ook deel van uit wilt maken."

Heb je het gesprek met Nienke Binnendijk van Blue City gemist? Luister het dan later vandaag terug op goedemorgen.podbean.com. Meer informatie over Blue City vind je hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Modern werkenden

Een weblog van Henk Strating. Hij is oprichter van het bedrijf HS Arbeidsvoorwaarden CAO-advies &...