Nauwkeurige oogstprognose

Nauwkeurige oogstprognose

Er zijn twee vragen waar telers wereldwijd al jaren mee worstelen: "Wat zal de productie zijn voor de komende weken?" en "Hoe moet mijn arbeidsplanning er uit gaan zien?" Tot nu toe werden handmatig opgestelde prognoses gebruikt om deze vragen te beantwoorden, maar de resultaten hiervan wijken vaak tientallen procenten af van de werkelijkheid.

Met de exponentiële groei van door sensoren gegenereerde data en de overgang naar een meer statistische benadering in tuinbouw is data-gestuurd telen steeds meer in opkomst. Intelligente data-analyse is de sleutel tot het maken van meer nauwkeurige prognoses en meer kostenefficiënte bedrijfsmodellen. Een belangrijke stap in de digitalisering van de productie van tomaten is de oogstprognose.

Hoogendoorn Growth Management en LetsGrow.com bieden een oogstprognosemodel aan met een nauwkeurigheid tussen 80% en 94%. Een enorme stap op weg naar digitalisering in de tuinbouw, zo laten beide bedrijven weten. "Door gebruik te maken van onze oogstprognose kunt u systematischer telen, wat u in staat stelt uw teeltstrategie te optimaliseren om zo op het gewenste moment te kunnen oogsten. U weet wanneer uw product klaar is om te oogsten is en kunt uw verkopen hierop aanpassen, wat kan resulteren in geoptimaliseerde prijsstelling."

Bekijk hier een animatie

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v