Modiform dankt ketenpartners bij 40e verjaardag

02-04-2020    10:13   |    Goedemorgen

Veertig jaar geleden is het allemaal begonnen met het produceren van verpakkingen voor (banket)bakkerijen. Vandaag de dag biedt Modiform oplossingen op het gebied van kweek-, transport- en verpakkingssystemen voor de tuinbouwketen.

Modiform loopt voorop in het duurzaam denken en doen. Zo ontwikkelt Modiform sinds het prille begin al kunststofproducten van gerecyclede grondstoffen en wordt al meer dan dertig jaar in-house polystyreen (PS) gerecycled. Het bedrijf won in de afgelopen jaren diverse prestigieuze prijzen op het gebied van duurzaamheid.

Modiform viert het achtste lustrum op gepaste wijze in deze onzekere tijden. Uiteraard wil de directie vooral bewondering uitspreken voor hoe iedereen omgaat met de omstandigheden, voor hoe we voor elkaar zorgen en hoe we samen het verschil kunnen maken. Daarnaast doet het bedrijf er alles aan om de productie van potten en trays zo veel mogelijk te laten doorlopen en om alle klanten, met inachtneming van alle maatregelen, te helpen zoals ze gewend zijn.

Continue verduurzamen
De vooraanstaande speler van verpakkingen in de tuinbouw blijft alles op alles zetten om ook nu, vooral nu, in te blijven zetten op duurzaamheid. Jan Van Heugten (aandeelhouder Modiform): ‘Wij maken onderdeel uit van de maatschappij en doen ook graag iets terug. Dat ligt echt verankerd in het DNA van ons mooie familiebedrijf. We denken en doen groen. We zijn continue bezig met het verminderen van water- en energieverbruik en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat kunnen we niet alleen natuurlijk. Onze ketenpartners, onze klanten, onze medewerkers…we doen het echt samen. We zetten onze kennis en kunde in om voor iedereen tot de beste oplossing te komen. Samen maken we echt het verschil voor de wereld van morgen. En daarvoor wil ik oprecht mijn dank uitspreken!’  

Closed Loop Commitment
De duurzame speerpunten komen samen in de Closed Loop Commitment van Modiform. De materialenkringloop moet en kan gesloten worden. Met het inzetten van het juiste materiaal en productietechnieken wordt onnodig verlies voorkomen en de druk van producten op het milieu verlaagt. De Closed Loop Commitment bestaat uit vele bouwstenen: van kennisdelen tot inleversystemen voor trays. Van gerecyclede én recyclebare potten tot de EcoExport-producten die van papierpulp zijn gemaakt. Modiform daagt zichzelf en de markt uit om het waardevolle materiaal terug te winnen dat in de tuinbouwketen wordt gebruikt. Door samenwerking in de keten kunnen meer circulaire systemen gebouwd worden en kunnen grondstoffen langer behouden blijven. Modiform gaat graag met de ketenpartners (verder) in gesprek hierover.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws