Mobiele stroombron Powerhouse en Greener

Mobiele stroombron Powerhouse en Greener

Er wordt in Nederland steeds meer duurzame stroom opgewekt. Wind en zon zijn niet altijd beschikbaar en lastig te voorspellen. De beschikbaarheid van stroom wordt hierdoor grilliger. De noodzaak groeit om oplossingen te ontwikkelen die helpen om vraag en aanbod van stroom in balans te houden.

Twee Nederlandse marktpartijen, Powerhouse en Greener Power Solutions zijn de samenwerking aangegaan en bieden met 7 MW aan batterijen een oplossing. Deze batterijen zijn ook nog eens mobiel. Hierdoor kan deze duurzame stroombron ook op evenementen of bouw- en constructieplaatsen ingezet worden.

Via Powerhouse voorzien ondernemingen zich van energie en verkopen zij het teveel aan energie dat zij hebben opgewekt. In deze samenwerking levert Greener de mobiele batterijen en aansturingssoftware en zorgt Powerhouse dat het energienet stabiel gehouden wordt. Zo werken zij samen aan een toekomstbestendig energienet.

Afgelopen maandag heeft de samenwerking de eerste succesvolle stap gezet en werd de eerste batterij is geplaatst bij Flevonice. De batterijen worden geladen wanneer er een overschot aan duurzame energie is. De batterijen worden vervolgens ingezet wanneer er vraag is naar stroom en deze niet voldoende beschikbaar is. Op deze manier helpen de batterijen het stroomnet in balans te houden. En dat is essentieel voor een betrouwbare energievoorziening in Nederland.

Door de mobiliteit van de batterijen kunnen ze ook gebruikt worden om off-grid locaties van stroom te voorzien. Hierbij kan gedacht worden aan netonderhoud, festivals en evenementen, bouwplaatsen en netverzwaringen. De batterijen vangen dan de piekvragen aan stroom op. Normaal gesproken worden daar dieselgeneratoren voor gebruikt. De inzet van deze batterijen bespaart 30% tot 100% aan benodigde diesel. Bovendien zijn de batterijen emissieloos.

Mark Kortleve, Commercieel Directeur van Powerhouse: "Deze samenwerking toont dat marktpartijen heel goed in staat zijn oplossingen te vinden voor urgente, maatschappelijke vraagstukken. Met uiteindelijk 7 MW aan opgesteld vermogen tonen we dat het verzwaren van het elektriciteitsnetwerk niet strikt noodzakelijk is. Creatieve oplossingen als deze kunnen door de markt ontwikkeld worden op een kosten-efficiënte wijze. Kortom de energietransitie in optima forma."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v