Berkel- en Rodenrijs uitschieter bij Kom in de Kas

22-03-2017    09:33   |    Ellis Langen

De regio Berkel- en Rodenrijs spant dit jaar de kroon wat betreft het aantal bedrijven dat meedoet met Kom in de Kas. Maar liefst 18 bedrijven stellen daar hun kasdeuren open voor publiek. Dit jaar doen er 221 bedrijven mee aan Kom in de Kas, zij zitten in 26 regio's, verspreid over Nederland.

De regio Berkel en Rodenrijs is het meest fanatiek, want in deze regio zijn alle 18 bedrijven ook nog eens open op de zaterdag en de zondag. Opvallend is dat er een aantal regio's is waar vrij veel bedrijven mee doen, zoals in Berkel en Rodenrijs. Maar ook in andere regio's zoals Klazienaveen, Almere, Voorne-Putten en Roelofarendsveen doen meer dan 10 bedrijven mee. Dit jaar is er één regio waar slechts één bedrijf mee doet. Dat is de regio Uden waar het glasaardbeibedrijf van Jan en Birgitte van den Elzen meedoet aan Kom in de Kas. Andere regio's waar weinig bedrijven meedoen zijn Heerde, Boekel, Zeeuws-Vlaanderen en Heemskerk. Volgens Aad van der Wilt, landelijk voorzitter van Kom in de Kas, doen er dit jaar twee regio's meer mee dan in 2016. "De tendens is nog steeds is dat tuinbouwregio's graag mee willen doen aan Kom in de Kas", zo zegt hij.

Zaterdag meeste bedrijven open
De regio's zijn er vrij in om te kiezen of ze alleen zaterdag, alleen zondag of beiden dagen meedoen. De meeste regio's kiezen voor alleen deelname op zaterdag. In 14 regio's zijn op zaterdag 1 april de bedrijven open. Vijf regio's hebben ervoor gekozen om alleen op de zondag open te zijn. Er zijn 7 regio's die op beiden dagen hun bedrijven open stellen. In de regio Noord West Friesland is het een beetje een mengelmoesje; er zijn een paar bedrijven alleen op zaterdag open, één bedrijf kiest ervoor alleen op zondag open te zijn en zijn er twee bedrijven op zaterdag én zondag open. Van der Wilt geeft aan dat het bestuur van Kom in de Kas zich niet bemoeid met de openingsdagen van de regio's. "Dat beslist iedere regio zelf. We zijn al blij als ze meedoen."

Dit jaar was het volgens Van der Wilt ook even afwachten of rozenbedrijven hun bedrijven wel open wilden stellen in verband met de Ralstoniabacterie. Maar er zijn toch een aantal rozenbedrijven die mee doen, zoals Select Breeding en D-Roses bv in Klazienaveen en Termeulen roses en Stricker Rozen in Almere Buitenvaart.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Prijs voor duurzame Colruyt

De supermarktketen Colruyt heeft de eerste 'Ik ben meer dan mijn kassaticket'-award in de wacht gesleept. Met...

Max in het Westland?

Voorbijgangers en omwonenden moesten dit weekend twee keer met hun ogen knipperen. Kwam daar Max Verstappen...