Meer scholieren geslaagd

Meer scholieren geslaagd

Meer leerlingen hebben dit jaar het middelbareschooldiploma behaald. Dit komt voornamelijk doordat ze vanwege de coronacrisis meer tijd hadden om te leren voor de examens die wel doorgingen, meldt het AD maandag na een steekproef onder een kwart van alle middelbare scholen.

Volgens het AD gaf een derde van de middelbare scholen alle eindexamenkandidaten een diploma, vooral op het vmbo-g/t, de havo en het vwo. Dat is vijf keer meer dan normaal.

Dit komt vooral doordat scholieren meer tijd hadden om te leren voor hun schoolexamens, zegt vakorganisatie VO-Raad tegen de krant. Deze toetsen werden vanwege de coronacrisis over een langere periode uitgesmeerd dan normaal. Ook telt mee dat scholen in overleg met de Onderwijsinspectie extra herkansingen mochten aanbieden.

Geen centraal eindexamen
Er werd afgelopen schooljaar vanwege de coronacrisis geen centraal eindexamen afgelegd. Als gevolg hiervan werden de schoolexamens, die in de bovenbouw worden afgenomen, leidend voor de eindcijfers die doorgaans voor de helft uit de resultaten van de landelijke toetsen bestaan.

Dit betekent niet dat het makkelijker was om een diploma te behalen, zegt de VO-raad zegt tegen het AD. "Deze groep leerlingen heeft onder onverwachte en lastige omstandigheden schoolexamens moeten maken."

Bron: Nu.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v