Meer productgroepen gaan over op Landelijk Veilen

28-07-2022    10:01   |    Royal FloraHolland

Na bijna twee jaar Landelijk Veilen met snij-anthurium breidt Royal FloraHolland de klok waarop deze productgroep geveild wordt uit met meer productgroepen. "Zodat we ook van deze klok een volwaardige en interessante klok kunnen maken voor inkopers. Tegelijk komen we tegemoet aan de wens van veel kwekers om hun producten landelijk te veilen. Zo gaan we samen stap voor stap op weg naar Landelijk Veilen."

Op ‘concernklok 6’ worden vanaf medio november - naast snij-anthurium – twee andere productgroepen toegevoegd in Aalsmeer en Naaldwijk. "We zijn hierover momenteel in gesprek met twee productgroepen. Zij zijn in ons logistieke proces al over op orderpicken en/of random kwekerloten. Dat is één van de voorwaarden om landelijk geveild te worden", aldus de veiling.

"Momenteel heeft deze klok te weinig aantrekkingskracht vanwege het beperkte aanbod. Om van deze klok een volwaardige en interessante klok te maken voor inkopers, breiden we aan het eind van dit jaar deze klok dus uit met twee productgroepen. Daarnaast is het al een tijd de wens van veel kwekers om landelijk geveild te worden. Door nu (in eerste instantie) twee productgroepen toe te voegen aan deze klok kunnen we aan die wens tegemoet komen."

Stap voor stap
Bart Kerkmeer (manager commerciële operatie): “Met deze uitrol komen we weer een stukje verder met het landelijk veilen van bloemen. Het is super om te zien dat de kopers en kwekers hier de handen ineen willen slaan en met ons de volgende stap richting Landelijk Veilen zetten.” Aanvoerders, inkopers én Royal FloraHolland kunnen zo samen steeds meer ervaring opdoen met Landelijk Veilen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Morgen op PTR: JB Groep

Jordy van den Berg van JB Groep is dinsdagochtend te gast in de studio van Paprika Tasty Radio. Hij komt langs...