Meer duurzame producten in assortiment Desch

23-09-2019    09:38   |    Goedemorgen

De wereld van nu – en vooral die van morgen – vraagt om nieuwe productiemethodes en innovatieve recycling. Onder het motto ‘We care about your plants & our planet’ is Desch Plantpak continu bezig het assortiment voor de professionele tuinbouw verder uit te breiden met producten die het milieu ontzien.

Naast RECOVER voorziet Desch met het nieuwe merk D-TECT nog sterker in elke behoefte aan milieuvriendelijke potten. RECOVER-producten zijn volledig Near InfraRed (NIR) detecteerbaar. Dat zorgt ervoor dat RECOVER-potten die na gebruik in het afval belanden, weer uit de afvalstroom kunnen worden gefilterd. De schone PP die deze scheiding oplevert kan hergebruikt worden voor nieuwe producten zoals bijvoorbeeld RECOVER-bloempotten. RECOVER is dus een volledig circulair product: op basis van post consumer plastic. Recover is steeds weer opnieuw recyclebaar. RECOVER-producten zijn beschikbaar in de kleuren blauw, grijs, terracotta en olijfgroen. Bekijk hier een video over de gesloten productcyclus.

Desch introduceert D-Tect als pragmatische oplossing voor de marktvraag naar detecteerbare potten. D-Tect is een spuitgiet of thermovorm bloempot of container die uitstekend verwerkbaar is door de kweker en na gebruik eenvoudig is te recyclen. D-Tect is volledig Near InfraRed (NIR) detecteerbaar en wordt tijdens de afvalverwerking uit de afvalstroom gefilterd voor hergebruik. D-Tect is daarmee voor de kweker een zeer toegankelijke, gerecyclede plastic pot die voldoet aan de voorwaarden van afvalscheiding zoals deze met name door afnemers in het Verenigd Koninkrijk worden gesteld. Standaard verkrijgbaar in de kleur terracotta. Grijs en olijfgroen op aanvraag.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hallo(ween)!

Het is weer tijd voor pompoenen, niet in de laatste plaats vanwege Halloween. En dus pakken sommige mensen...