'Lege schappen dreigen door quarantaineregels'

'Lege schappen dreigen door quarantaineregels'

Supermarkten willen dat de overheid de regels voor quarantaine verder versoepelt. Brancheorganisatie CBL zegt dat er lege schappen dreigen als dat niet gebeurt. De supermarkten hebben volgens het CBL steeds meer moeite om de roosters rond te krijgen, zo meldt de NOS.

"Je kunt niet zomaar iemand van de bakkerijafdeling vervangen door iemand van een andere afdeling", laat CBL-directeur Marc Jansen weten. "Voor specifieke afdelingen heb je specifieke kennis nodig. We gaan echt zien dat schappen leeg beginnen te raken."

Vorige week zijn de regels al versoepeld. Sinds vrijdag hoef je niet meer in quarantaine als je een huisgenoot of nauw contact hebt met corona, als je ten minste een week geleden een boosterprik hebt gekregen of de afgelopen acht weken positief bent getest en geen klachten hebt. De supermarkten willen nu dat alle supermarktmedewerkers zonder klachten niet in quarantaine hoeven, dus ook als ze ongevaccineerd of ongeboosterd zijn. Het gaat om veel medewerkers, want er werken veel jongeren in supermarkten. De booster is er alleen voor 18-plussers.

Bron: NOS

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v