Komkommernieuws: Draadloos opladen populair

Komkommernieuws: Draadloos opladen populair

Ook zo'n hekel aan kabels overal, of kabels die je niet vindt of die weer eens hopeloos in de knoop geraakt zijn? Als je kiest voor draadloos opladen lost een deel van dat probleem zichzelf op. AD.nl bekeek waarom we in de toekomst waarschijnlijk allemaal opladen via elektrische inductie én met welke smartphones het nu al kan.

Sinds de Galaxy S6 kan het topsegment van de smartphones van Samsung draadloos worden opgeladen. Andere fabrikanten volgden snel daarna. Tegenwoordig hebben de meeste smartphonetoppers de mogelijkheid om draadloos op te laden. Het gaat onder andere om de Samsung Galaxy S20, iPhone 11, Huawei P40, OnePlus 8 en Google Pixel 4. Als je de nodige infrastructuur hebt - een draadloze lader, met andere woorden - gaat het allemaal vlot. Omdat het de bedoeling is dat je je laadstation op één vaste plek laat liggen, hoef je minder te zoeken naar laadkabels. Een tweede belangrijk punt is dat de contactjes van de connector in de lader niet meer kunnen verslijten, en laat dat nu net een van de belangrijkste redenen zijn waarom mensen hun smartphones vroegtijdig vervangen.

Draadloos opladen gebeurt via een proces dat elektrische inductie heet. De draadloze lader genereert een elektromagnetisch veld, dat door de ontvanger in de smartphone wordt omgezet in energie voor de batterij. Je begint stilaan overal van die inductieplankjes te zien. In de betere koffiehuizen, cafés en restaurants worden ze vaak zelfs een deel van het meubilair, zodat je tijdens je horecabezoek ook even je smartphone kunt bijtanken. Binnen tien jaar kijken we misschien raar op als een zaak dat niét heeft.

Maar ook voor privégebruik nemen de draadloze laders aan populariteit toe. Zo hebben een groeiend aantal automerken inductieplaten voor draadloos laden in het interieur en ook Ikea verwerkte het al in enkele meubelstukken. Merken als Belkin en Hama - die budgetvriendelijke techoplossingen op de markt brengen - verkopen zulke oplaadplankjes voor circa 10 euro.

Lees hier verder

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v