Jungle Talks to the World "strijkt neer" in Oeganda

Jungle Talks to the World strijkt neer in Oeganda

Jungle Talks to the World gaat weer op bezoek in Afrika. Na eerdere afleveringen over Zuid Afrika, Kenia en Ethiopië, is nu Oeganda aan de beurt. Oeganda… er komen veel stekken vandaan. Maar is het de moeite waard om daar twee uur radio over te maken? Het antwoord is even eenvoudig als intrigrerend: ja!

Feit is natuurlijk dat de sierteelt in landen als Kenia en Ethiopië veel groter is dan in Oeganda. Het areaal in Uganda is slechts 10% van dat van Kenia. Ethiopië is enorm gegroeid in relatief korte tijd. Uganda blijft een vreemde eend in de bijt maar dat zou wel eens kunnen gaan veranderen. Het land kent onverwachte, maar zeer relevante voordelen ten opzichte van haar grote sierteeltburen.

De Landbouwraad in Kampala, Frank Buizer, zal samen met Esther Nekambi (Director UFEA), Olav Boenders (CEO Wagagai) en John van Vredendaal (GM Royal Van Zanten Uganda) alle plussen en minnen op een rijtje zetten. Verrassende thema's zullen aan de orde komen zoals de samenwerking op het gebied van IPM, maar ook de weg die in geslagen lijkt te worden naar gezamenlijke afspraken over 'Living wage'.

Oeganda is een fascinerend land dat relatief veilig en stabiel is, ook al zijn dat niet de eerste gedachten die bij velen van ons op zullen komen. De tijden van Idi Amin zijn echt voorbij en het investeringsklimaat is ronduit interessant, voor meer dan alleen chrysantenstekken.

Op 20 mei om 16.00 uur komen de 4 gasten uitgebreid aan het woord. Een week later zullen ze in discussie gaan met elkaar over 4 thema's die een verrassend licht laten schijnen over dit land gelegen in oostelijk Afrika.

Wanneer je meer wilt weten over Oeganda, dan is dit de perfecte mogelijkheid om in twee uur tijd een goed beeld te krijgen van de huidige situatie in de tuinbouw en de verwachtingen voor de komende jaren. Schakel dus in op donderdag 20 en op 27 mei op www.paprikatastyradio.nl om 16.00 uur.   

Jungle Talks to the World - Uganda wordt mogelijk gemaakt door Paprika Tasty Radio en Jungle Talks en wordt ondersteund door RVO.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v