Juiste transportklimaat door etiket met datalogger

Juiste transportklimaat door etiket met datalogger

Als leverancier van geconditioneerde verpakkingen introduceert CLIMCON een slimme, uiterst betrouwbare en goedkope manier om het klimaat te controleren tijdens het transport van bloemen. Sterker nog, ook de klant kan het temperatuurverloop heel eenvoudig te allen tijde controleren wanneer de leverancier dit wenst.

Ruud Scheffers van Dracaenakwekerij De Plaats in Honselersdijk heeft het product uitgebreid getest bij het verzenden van uitgangsmateriaal over de gehele wereld en als zeer positief ervaren, zo laat hij weten. "Ik denk wel dat de agrarische sector hierop zit te wachten."

Het betreft een simpel etiket van 12 x 9 cm, 1 mm dik, met daarin een datalogger verwerkt. DE batterijlevensduur is 18 maanden na productiedatum, wat goed is voor 4864 meetmomenten. De metingen zijn instelbaar van 1 minuut tot 18 uur, met een maximum runtime van minimaal 90 dagen.
Binnen de runtime zijn de dataloggers ongelimiteerd uitleesbaar. Via telefoon of RFID-scanner kunnen de rapporten als PDF of excel worden uitgelezen. De apps voor uitlezing zijn voor iedereen beschikbaar, waarbij men zelfs kan instellen of de gebruiker het gehele rapport mag inzien, of alleen een mededeling krijgt dat hij is uitgelezen. Het rapport wordt enerzijds verstuurd naar een portal en tegelijkertijd gemaild naar de "eigenaar". In de portal worden ook geo-locaties opgeslagen van het moment van uitlezing. Dus men kan zien waar de zending zich bevindt op moment van uitlezen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v