Geen plastic voor Your Natural Orchid

22-11-2018    10:07   |    Goedemorgen

Alle planten van Phalaenopsiskwekerij Stolk Flora uit Bleiswijk worden op natuurlijke wijze geteeld en dragen de naam Your Natural Orchid. Als voorloper in duurzaam telen levert Stolk Flora nu als eerste kweker ter wereld Phalaenopsis in een papieren traywikkel. Daarmee komt per direct een einde aan het per stuk in plastic hoes verpakken van deze planten.

Kweker Jan Stolk: "Bij bloemisten en in tuincentra worden planten bijna altijd zonder hoes gepresenteerd. Bij aankomst worden de plastic hoezen direct weggegooid: een enorme verspilling. Met onze nieuwe papieren traywikkel is dat verleden tijd. Met minimale verpakking bieden we toch optimale transportbescherming." De papieren wikkel valt volledig rondom de tray en is te combineren met de kartonnen 4-gaats tray of 6- en 10-gaats EcoExpert-tray van papierpulp.

Stop verspilling
In plaats van plastic hoezen maakt Stolk Flora nu gebruik van recyclebaar papier en doordat de planten niet individueel verpakt worden maar per tray, is ook veel minder verpakkingsmateriaal nodig. De papieren traywikkel is tevens duurzamer dan een Deense doos waarin veel meer karton en papier verwerkt wordt. Als deelnemer van Benefits of Nature heeft Stolk Flora de footprint van Your Natural Orchid en alle verpakkingen berekend. Met de nieuwe verpakkingswijze bespaart Stolk Flora in potentie miljoenen hoezen op jaarbasis: ruim 58 ton plastic afval. In combinatie met het gebruik van de kartonnen EcoExpert-tray is deze verpakking geheel plasticvrij en wordt zo’n 111 ton plastic bespaard. Jan Stolk: "In al onze bedrijfsonderdelen dragen we respect voor de natuur uit. We zijn trots dat we deze stap kunnen zetten en roepen onze collegakwekers op ons voorbeeld te volgen. We moeten zuinig zijn op de aarde!"

Stolk Flora is MPS A+, MPS GAP, MPS Socially Qualified en MPS Quality gecertificeerd. MPS ProductProof neemt jaarlijks van de planten bladmonsters om aan te tonen dat er geen chemische middelen gebruikt zijn.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Prijs voor duurzame Colruyt

De supermarktketen Colruyt heeft de eerste 'Ik ben meer dan mijn kassaticket'-award in de wacht gesleept. Met...

Max in het Westland?

Voorbijgangers en omwonenden moesten dit weekend twee keer met hun ogen knipperen. Kwam daar Max Verstappen...