'IT belangrijk onderdeel van wietexperiment'

'IT belangrijk onderdeel van wietexperiment'

Tussen 1 juli en 28 juli 2020 is het mogelijk om als kweker een aanvraag in te dienen om mee te doen met het wietexperiment van de Rijksoverheid. Mprise Agriware volgt de ontwikkelingen van deze experimenten al geruime tijd.

"Onder strenge voorwaardes is het in Noord-Amerika al langere tijd legaal om cannabis te telen voor medicinale en recreatieve doeleinden. Mprise Agriware bedient sinds 2016 dit nieuwe marktsegment van de tuinbouwwereld en volgt de trends nauwlettend. Op dit moment hebben we meer dan 25 cannabiskwekers als klant."

Ondersteuning bij het indienen van de aanvraag  
Voor de aanvraag van deelname aan het Nederlandse wietexperiment heeft de Rijksoverheid een aantal onderbouwde eisen waaronder een teeltplan en een bedrijfsplan. Een belangrijk onderdeel hierbij is dat de tracering in de gehele keten waterdicht is en zo goed mogelijk bestand is tegen menselijke fouten. "Mprise Agriware begrijpt dat dit veel vraagt van kwekers en kan aanstaande wietkwekers hierbij ondersteunen. Dankzij de ervaring die opgedaan is in Noord-Amerika, kunnen wij bedrijven helpen om deze plannen compleet te maken op het gebied van software en bedrijfssystemen."

IT, een bepalende factor
De overheid vraagt een nauwlettende registratie van het gehele teeltproces. De eenvoudigste manier om kennis vast te leggen, overzicht te krijgen en de juiste rapporten te genereren is door met betrouwbare software te werken. Hierdoor wordt de complexiteit van de gesloten keten juist transparant, precies wat de overheid wil.  

Bedrijven die behoefte hebben aan het juiste bedrijfssysteem en een partner met kennis van deze nieuwe sector zoeken, kunnen contact opnemen met Mprise Agriware.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v