Priva lanceert starterscomputer

21-09-2017    09:33   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Priva heeft een nieuwe duurzame procescomputer ontwikkeld waarmee kleinschalige telers heel precies meerdere teelten kunnen beheersen. Priva Compass stelt het gewas centraal bij de aansturing van irrigatie, klimaat, licht en CO2.

Er kunnen maximaal vier afdelingen aangestuurd worden door de Priva Compass. De grafische weergave met heldere iconen maakt het aansturen eenvoudig en laagdrempelig. Het verschaft helder inzicht in alle processen, op elk moment van de dag door het ingebouwde wifinetwerk. De Priva Compass is niet alleen ‘easy-to-use’, maar ook eenvoudig te installeren en in te regelen. Met zijn hypermoderne techniek en betaalbare prijs is deze nieuwe Priva computer uniek in de markt.

Priva Compass past zich aan aan het gewas en aan de gewenste groeistrategie. De computer bestaat uit kleine, flexibele hardware en software modules en heeft een zeer gebruiksvriendelijke bediening. Hiermee kunnen telers elk moment van de dag het proces monitoren. Met het ingebouwde wifinetwerk kunnen telers de computer vanaf elk apparaat bedienen, op elk gewenst moment.

De juiste middelen
Wanneer een bedrijf winstgevend is en continu blijft groeien, wordt het steeds belangrijker om efficiënter te telen, water en energie optimaal te benutten en groenten, fruit en siergewassen veilig te produceren. Om dit te realiseren, is het noodzakelijk de juiste technische hulpmiddelen in te zetten. Met Priva Compass kunnen alle teeltprocessen optimaal geregeld worden. Deze betaalbare procescomputer biedt een gebruiksvriendelijke oplossing voor een duurzame en optimale beheersing van de teelt.

Met Priva Compass kunnen telers drie verschillende thema’s regelen: irrigatie, klimaat en fotosynthese. Voor elk van de drie thema’s is er zowel een basis- als geavanceerde softwaremodule beschikbaar. De teler maakt zelf de keuze welke modules daadwerkelijk geactiveerd worden.

Eenvoudige bediening met dashboards
Priva Compass wordt bediend via Priva Compass Operator en kan zowel lokaal als via de cloud bediend worden. Op elk apparaat hebben telers een helder dasboard tot hun beschikking. De dashboards tonen op eenvoudige wijze direct de belangrijkste informatie. Door de overzichtelijke interface met intuïtieve dasboards en grafieken kunnen telers in één oogopslag zien wat de status is van verschillende onderdelen en welke mogelijk een handeling vereisen. De dashboards geven helder inzicht in alle onderdelen die zijn aangesloten. Zo zijn telers altijd direct op de hoogte van hun proces.

De installatie van Priva Compass is snel en soepel dankzij de eenvoudige webapplicatie voor inbedrijfname. Wanneer de teler of installateur via een smartphone, tablet of laptop verbonden is met het Compass systeem, kan deze webapplicatie direct worden gebruikt. Het installatieproces verloopt via een helder stappenplan en visuele overzichten helpen de installateur bij de verdere configuratie. Wanneer de installatie is afgerond, kan vanuit de webapplicatie een overzicht gegenereerd worden van de aangesloten installaties en sensoren. Dit maakt onderhoud een stuk gemakkelijker minder foutgevoelig.

Priva is een hightech familiebedrijf dat hardware, software en diensten levert op het gebied van klimaatbeheersing met als uitgangspunt: meer rendement per m2 met minder gebruik van energie en maximaal hergebruik van water. Onze markten zijn (hightech) tuinbouw, indoor- en city farming en utiliteitsbouw, zoals kantoren, retail, hotels en ziekenhuizen. Met 450 collega’s, 14 lokale vestigingen en 150 internationale installatie partners, leveren we producten en diensten in meer dan 100 landen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Modern werkenden

Een weblog van Henk Strating. Hij is oprichter van het bedrijf HS Arbeidsvoorwaarden CAO-advies &...